Danışan Dağı Aşmış, Danışmayan Düz Yolda Şaşmış Kompozisyon

Bu bölümdeki örnek metni inceleyerek danışan dağı aşmış, danışmayan düz yolda şaşmış atasözü ile ilgili bir kompozisyon yazısı için kısaca fikir edinebilirsiniz.

İnsan hayatta ne kadar çok şey öğrenirse öğrensin hiçbir zaman her şeyi tam olarak çözecek diye bir durum söz konusu değildir. Bilmediğini bilene sormak insana avantaj sağlar. Biz bu anlamda gurur meselesi yapmadan bilgimizin olmadığı bir konuda bilene gidip danışmalı, onun görüşlerini almalıyız. Bilmediği bir şey hakkında başkasına danışan her zaman insanı ileriye götürür, sorunlarını kolayca çözmesini sağlar.

Kendimizi her konuda yeterli göremeyiz. Önümüze çıkan farklı durumlar olacaktır. Öylesi zamanlarda tecrübelerinden faydalanacağımız insanların kapısını çalmalıyız. Mesela bir şey olsa aklımız ermese, öylece kalakalırız. Hemen o konu hakkında bilgisine güvendiğimiz, kendini kanıtlamış bir tanıdığımıza başvurmak ve ona danışmak gerekir. Böylece sorunlarımıza çözüm üretmek anlamında önemli bir adım atmış oluruz.

Mesela ileride olmayı düşündüğümüz bir meslek belirlediğimiz varsayalım. Bu alanda ilerlemek için hangi bölümde okumamız gerektiğini bilmiyoruz diyelim. O zaman okul rehberlik birimine başvurmalı, ya da etrafta o alanda okumuş tanıdığımız kimseler varsa onlara danışabiliriz. Böylece aklımıza takılan bütün sorulara cevap bulabilir. İşte danışan kişi artık önünü daha iyi görebilir neler yapması gerektiğinin farkına varır. Oysa danışmaya gerek duymayan insanlar ise düz yolda bile aklını şaşırır. Ne yana gideceğine dair bir fikri bile yoktur. Dolayısıyla danışmak, hayatı kolaylaştıran bir şeydir.

Sonuç olarak hiçbir konuda kendimizi yeterli görmemeliyiz. Danışmak insanı karışıklıktan kurtarır. Yolumuzu daha net bir şekilde görmemizi saplar. Bundan dolayı ne yapacağımızı bilemediğimiz durumlarla baş etmenin yolu bilgili ve uzman kişilerden fikir almaktır. Bu danışma işiyle sıkıntıların üstesinden geliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski