Herkes aynı şeyi düşünüyorsa hiç kimse bir şey düşünmüyor demektir özdeyişini açıklayalım.

Bu bölümdeki kompozisyon yazısını inceleyip herkes aynı şeyi düşünüyorsa hiç kimse bir şey düşünmüyor demektir özdeyişini açıklayalım konusuyla ilgili fikir alabilirsiniz.

Bir toplumda bütün herkesin düşündüğü şey aynı olunca orada gelişme adına bir ışık yoktur. Düşünceler birbirinden değişik olunca bir toplum daha ileri gider. Bütün düşüncelerin birbirinin aynısı olması insanlara heyecan vermez. Orada sıkıcı ve kısır bir döngü oluşur.

Herkesin aynı şeyi düşünmesi orada sorgulama veya yeni bir fikir üretme işi olmadığını gösterir. Bilimsel gelişmeler farklı düşünen kişilerle yapılır. Yine ortaya konan bir icat insanların farklı şeyler üzerine kafa yormasıyla açığa çıkar. Yani herkes farklı düşünürse orada yeni fikirler ileri sürülür, yenilikler yapılır. Bunlar hayata geçerek insanlık yararı için kullanılır. Herkesin aynı konuyu düşünmeis ise monoton bir durumu ifade eder. Bir toplum için gelişmek, daha ileriye gitmek önemlidir. Fakat aynı toplumun mensubu olan kişilerin hiç farklı bir şey düşünmemesi o toplumun geri kalmasına yol açar.

Mesela ortada çözülmesi gereken bir sorun var diyelim. Bütün insanlar aynı şeyi düşününce o sorun çözüme kavuşmaz. Herkes bir görüş ortaya koymalı ve bu görüşler birbirinden farklı özellikte olmalıdır. Böylece yanlış olan şeyler elenir, herkesin ortak kararıyla sağlam bir karar alınabilir. Bu sayede meselelere gerçekçi çözümler üretilir. Dolayısıyla insanların aynı değil de farklı görüşlere sahip olması hayatta karşılaşılan sorunları aşmada, yenilikler yapılmasında ve toplumun gelişmesinde önemli rol oyanar.

Sonuç olarak insanlar farklı görüşlere sahip olmalıdır. Farklı düşünen her birey içinde yaşadığı topluma katkıda bulunur. Böyle herhangi bir konuda herkesin benzer görüşlere sahip olması aslında o toplum için iyi değildir. Her farklı düşünce yeni bir yol olarak görülmeli ve bu düşüncelerden yararlanılmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski