Bu bölümdeki metni inceleyerek bugün vermediğiniz her savaşın yarın kaybedeni olursunuz ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir edinebilirsiniz.
Bugün verilen her mücadele aslında yarın daha iyi bir hayat yaşamak adınadır. Kimse boşuna bir şey için zahmet çekmiyor. Hayatın kendisi zorluklarla dolu olunca mücadele etmek de kaçınılmazdır. Hepimizin ulaşmak istediği daha iyi koşullarda yaşama durumu var. Bunları hak edebilmek için o yolda savaşmak ve mücadelemizi ortaya koymak zorundayız.
Şimdiden, vakit varken emellerimiz için çaba göstermeliyiz. Kimseye rahat ve mücadelesiz bir hayat yoktur. Hayat insanlar için zorlukları hiç bitmeyen yorucu bir süreçtir. Bu zaman diliminde birçok şeyle mücadele etmemiz gerekecek. Verdiğimiz bütün mücadele başta kendimiz adına, sonra da ailemiz ve sevdiklerimiz için çok faydalı olacaktır.
Herkes kendi kaderini verdiği mücadeleyle çizmiş oluyor. Çalışan kendine daha mutlu yarınlar inşa ederken hainlik edip tembel yaşayanlar ise bu mücadeleyi göze alamayıp kendini daha kötü hale düşürüyor. Dolayısıyla çok işsteidğimiz güzel şeyler uğruna savaş vermeliyiz. Hakkımızı yeterli görüp ensesine vur ekmeğine al gibisinden uysal biri olunca çoğu şeyimizi kaybederiz.
İnsanlar hayattan beklentilerine kavuşmak için o yolda mücadele etmelidir. Mücadele etmeyen kişiler somut kazanımlar elde edemez. Mesela devlet memurlara zam yapıyor. Sonra bunu az gören çalışan kesim eylem yaparak mücadelesini ortaya koyuyor. Onların böyle bir araya gelip veridkleir mücadele ses getiriyor. Sonunda zamlarda artış yaşanıyor. Demek ki mücadele etmeyince herkes kaybeder ancak mücadelesini sonuna kadar sürdürenler hep kazançlı çıkıyor.
Sonuç olarak kimsenin verdiği mücadele boşuna değildir. Hayatta daha iyi yerlere gelmek, daha karlı çıkma ve istediğimiz haklara, kazanımlara erişmek için o yolda mücadele etmek gerekiyor. Bugün bu savaşı vermediğiniz zaman yarın elinize de bir şey geçmez.
Etiketler:
Kompozisyonlar