Bu bölümdeki metni inceleyerek içine sinmek deyimi ile ilgili yapılacak konuşma sınavı için kısaca fikir edinebilirsiniz.
İçine sinmek herhangi bir konuda yapılan işin aklımıza yatması, o konuda içimizin rahat olması demektir. İçimize sinen bir şey beğendiğimiz görüntüdür. Yani konu her ne olursa olsun karşımızda mükemmel diyebileceğimiz bir tablo vardır. İşin kusursuz tamamlanması, verdiğimiz emeğin boşa gitmemesi ve hoşnut olacağımız güzellikte bir iş ortaya çıkınca bu durum içimize siner.
Bir iş yaptığınızda o işin güzel olmasını istersiniz. Herhangi bir eksikliğe gönlünüz razı olmaz. Her şeyin dört dörtlük olması için bütün ayrıntılara dikkat edersiniz. Ortaya beğendiğiniz bir sonuç çıkması durumunda her şey içinize sinmiş olur. Bu sayede aklınıza bir şey takılmaz, kafanız da rahat eder.
Mesela okulda verilen proje ödevleri oluyor. Bunun için iyi bir hazırlık yapıyorsunuz. Projeyle ilgili yazdığınız metnin okunaklı olmasına, yazım ve noktalama açısından doğru olmasına ve güzel bir görüntüye sahip olmasına dikkat ediyorsunuz. Her şey içinize sindiğinde artık ödeviniz tamam demektir. Bundan sonra hazırladığınız ödevi öğretmene gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.
Yine tatlı veya yemek yapan bir insan ven bunu yaparken tarifine dikkat ettim, hiçbir noktayı atlamadım. Şimdi tadına baktığımda bence güzel olmuş. Yaptığım iş içime sindi diyebilir. Bu örneklere bakınca yapılan işin hoşa gittiği, sonuçtan memnun olunduğu anlamı ortaya çıkıyor.
Sonuç olarak yapmamız gereken işlerden başarılı sonuç almak için işimizi özenerek yaparız. Bir yanlışlık veya atladığımız bir yer olmasın isteriz. İşimizi bitirdiğimizde sorumluluğumuzu güzelce yaptığımız için bu anlamda verdiğimiz emekler içimize siner. Yani karşımızda görmek istediğimiz en güzel sonuç vardır.