Metinde geçen “Benliğimizi, karakterimizi şekillendirmek için yazı yazarız.” cümlesinde ne anlatılmak istenmektedir? Bu cümleden yola çıkarak “düşünme ve yazma” arasında bir ilişki var mı? Açıklayınız.
Yazı yazmak her insan için aslında çok önemli bir ihtiyaçtır. Kimselere anlatamadığımız derdimizi rahatlamak için bile olsa paylaşma imkanı sunan yazı yazmak derdimizi kağıda döküp rahatlamak demektir. Bu anlamda yazı yazmanın benliğimizi şekillendirme gibi bir işlevi vardır.
İnsanlar yazı yazarken duygu ve düşüncelerini samimi bir dille kağıda döker. Bu rahatlama yolu ruhsal anlamda kendimizi iyi hissetmede çok etkilidir. Böylece karakterimiz kendine yeni bir özgürlük alanı bulur. Yani yazdıkça rahatladığımız ve özgür olduğumuzu hissederiz. İnsanın yaptığı her işte bir amaç söz konusudur. yazı yazmak da bizim için bazen çok önemli bir amaç taşıyor. Bu amacımızı yaparken farkında olmadan kişiliğimiz ve benliğimiz gelişiyor.
İnsan her şeyi içine atıp da başkalarından saklama yoluna giderse buna bir müddet sonra dayanamaz hale gelir. Çünkü insan sosyal bir varlıktır ve duygularını, düşüncelerini, acılarını, mutluluklarını birilerine anlatma ihtiyacı taşır. Bu ihtiyacı giderme ve karakterin biçim almasında yazı yazmaktan daha etkili bir yol henüz yoktur. Birtakım insanlar için yazma işi önemsiz bir uğraş olarak görülebilir ancak rahatlamak, kendimizi geliştirmek, benliğimizin ve karakterimizin biçimlenmesi adına yazı yazmaktan geri durmamalıyız.
Sonuç olarak benlik gelişimi, karakterimizin şekillenmesi çok önemlidir. Bunda yazı yazmanın rolünü bilmek gerekiyor. Bizler içimize attığımız birçok şeyi yazarak ifade etmeye devam ettikçe daha aklı başında insanlar oluveriyoruz. Yazı yazmak bizim için bir amaç olsa da aslında kendimizi geliştiren, kişiliğimizin şekil almasında çok önemli rol oynayan bir eylemdir. Dolayısıyla yazı yazmayı hayat boyu sürdürmek çok doğru olur.
Etiketler:
7. Sınıf