Sosyal Medya Kullanımı Yaşantımızı Nasıl Etkiliyor Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek 2 dakikalık süre içinde sosyal medya kullanımı yaşantımızı nasıl etkiliyor konulu konuşma sınavı için kısaca fikir alabilirsiniz.

Merhaba kıymetli arkadaşlar, bugün size hepimizin çok sık kullandığın sosyal medyanın yaşantımızı hangi açılardan etkilediği konusunda birkaç söz edeceğim. Bildiğiniz gibi çoğumuz sosyal medya uygulamalarında hesap açarak birbirimizle iletişime geçiyoruz. Gündelik hayat dair, ilgi alanlarımıza yönelik sayfalarda geziniyoruz. Birçok konuda bilgi ediniyor, video izliyor, şarkı falan dinliyoruz. Ancak sosyal medyada yaşam kalitemizi, psikolojimizi olumsuz etkileyen moral bozucu içeriklerde artış var ve bu kalbimizi yaralıyor.

Sosyal medya kullanan insanların sayısı çok fazladır. Akıllı telefonların ve internetin evlerimize, odalarımıza kadar girmesi ve bizi kendine bağımlı yapması neticesinde sokaktaki her on kişiden dokuzu sosyal medya kullanıyor. Biz de sosyal medyayı yakından takip ediyoruz. Fakat bu alışkanlığın da yaşantımıza pek çok anlamda etkisi var. Özellikle sosyal medyada bilginin hızla yayılması, yalan yanlış haberlerin servis edilmesi, moralimizin bozulmasına neden oluyor.

Son yıllarda toplumda artan şiddet olayları ve üzücü haberlerin sosyal medyada sıkça gündemde kalması bir insan olarak bizi derinden etkiliyor. Artık sosyal medyaya bakmak bile istemiyor durumuna geldik diyebilirim. Çünkü ne zaman sosyal medyaya girsek hep üzücü, vicdanımızı yaralayan haberlerle karşılaşıyor olduk. Toplumda ciddi bir kanayan yara olduğunu görüyoruz. Sosyal medya da bu tür olumsuz olayları adeta gözümüze çarpıyor.

Sonuç olarak sosyal medyayı aslında tanıdık eş dostla görüşmek sosyalleşmek amacıyla kullanıyoruz. Bu mecralarda takip edebileceğimiz yararlı sayfalar da yok değildir. Normal olan insanın sosyal medya sayesinde kendini geliştirmesi, arkadaşlarıyla, yakınlarıyla görüşmesidir ancak gündem olan olumsuz haberler sosyal medyayı baştan aşağı işgal ediyor ve biz bunlarla ister istemez karşılaşıyoruz. Okumak, izlemek istemesek de bu sanal ortamda sunulan bilgi ve videolar yaşantımızı kötü etkiliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski