Sevginin Olmadığı Yerde Yapılan Her İş Eksiktir Kompozisyon

Bu bölümdeki metnin içeriğini okuyup incelediğinizde sevginin olmadığı yerde yapılan her iş eksiktir sözü ile ilgili kompozisyon yazısı için fikir edinebilirsiniz.

Sevgi bütün işler için tamamlayıcı bir unsurdur. Bu noktada her işin sevgiyle yapılması o işin başarıyla sonuçlanması anlamına gelir. Sevginizi katmadan bir iş yapmaya kalktığınızda ondan bir hayır çıkmaz. Adeta o işi elinize yüzünüze bulaştırmış olursunuz. Demek ki işimizin doğru düzgün ve eksiksiz olması onu sevgiyle yapmakla yakından ilişkilidir.

Bir işten başarılı bir sonuç çıkması için o işi severek yapmak vazgeçilmez derecede öneme sahiptir. Sevginizi göstereceksiniz ki işinizi daha iyi yapasınız. İstemeyerek yapılan işte razı olmama durumu söz konusudur. İnsan bir işi gönülsüz olarak yapmaya kalkarsa o işin içinde aksaklık mutlaka yaşanır. Çünkü söz konusu işi yapan kişinin çalışması içinden gelerek olmaz. Suratı asık, istemeye istemeye baştan savam ve sanki eziyet çeker gibi çalışacağı için bu işin verimli olması da beklenemez.

Severek yaptığımız işlere kendimizi daha çok veririz. O iş üzerinde verdiğimiz emekler zorumuza gitmez. Her şeyi keyif alarak yaparız. Bu da işin düzgünce yapılmasını sağlar. İnsan bir işi severek yapıyorsa varını yoğunu ona verir. O işi yapmaktan büyük kıvanç duyar. Böyle sevgiyle iş yapıldığında zamanın nasıl geçtiğini bile anlamazsınız. İşiniz dört dörtlük olur. Her şey tam ve düzgün olur. Ancak sevmeyerek zorla yapılan işler için durum çok daha farklıdır.

Sonuç olarak hayatın her alanında olduğu gibi işimizde de sevgi olmalıdır. Sevgi bütün güzelliklerin kaynağı olarak görülen vazgeçilmez, önemi her şeyden çok daha büyük bir etkiye sahiptir. İşin sevgiyle yapılması da o işin başarılı ve verimli olması adına büyük bir avantaj sağlayacaktır. Çünkü sevginin olmadığı bir yerde yapılan her iş eksik olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski