Şehitlik kavramının sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatan bir konuşma yapınız.

7. Sınıf konuşma etkinliği: Şehitlik kavramının sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatan bir konuşma yapınız.

Sevgili sınıf arkadaşlarım, bugün size şehitlik hakknda duygu ve düşüncelerimi, bu konuda ne düşündüğümü kısaca anlatmaya çalışacağım. Şehitlik dendiğinde benim aklıma görev aşkıyla severek ölüme koşmak geliyor. Şehitlik bu güzel vatanımızın bize atalarımızdan, isimsiz kahramanlarımızdan bırakılan ve gözümüz gibi bakmamız gereken yüce bir miras olduğunu ifade ediyor.

Şehitlik ekmeğini yediği vatanın ve bu vatanda yaşayan yurttaşların geleceğini düşünerek görevini layıkıyla yapan soylu insanların vatani görev sırasında canını feda etmesi gibi çok özel bir mertebe anlamına geliyor. Şehitlik toprağımızın canla kanla düşman işgalinden kurtarıldığını, her karışının bile çok kıymetli olduğunu hatırlatıyor.

Şehitlik herkese nasip olmayan kutsal bir mevkidir benim gözümde. Bu güzel mertebe kime nasip olursa o şehit oluyor. Ben de vatanımız için çalışırken, milletimize faydalı olurken şehit olmayı istiyorum. Böyle aziz bir mertebeye yükselmek, aziz bir millete faydası dokunmak çok önemlidir.

Şehitlik kavramı vatan sevgisinin en büyük kanıtıdır diye düşünüyorum. Vatan aşkıyla işini düzgün yapan, en zorlu şartlarda bile vatan için çalışmaktan gurur duyanlar şehitliği hak eder bence. Şehitlik  bende milli bir duruşa sahip olmak, bayrağımızın renklerinin ne anlama geldiğini aklından hiç çıkarmamak, ecdadımıza layık bir insan olmamız gerektiğini unutmamak gibi düşünceler çağrıştırıyor.

Tarihimiz vatan aşkıyla yanıp tutuşan, içinden vatan sevgisi eksik olmayan, milli birlik ve bütünlüğümüzü şehit olurken bile düşünen binlerce şehidimizle büyük bir anlam taşır. Buradan ne yazsak, ne çizsek, şehitlerimize ne kadar minnet duysak hiçbiri onların yaptığı büyük kahramanlığı anlatmaya yetmez. O asil kagramanlarımız bize böylr cennetyen bir köşe, milketimizin sarsılmaz sıcak yuvası olan eşsiz bir catan bırakarak şehitliğin anlamını daha yüceltmişlerdir. Büyük bir saygıyla huzurlarında eğiliyorum. Söyleyeceklerim bu kadardı, ilgiyle dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski