Okulda ve Evde Disiplinli Olmanın Önemi Hakkında Konuşma Sınavı

Bu sayfadaki örnek metnin içeriğini inceleyip okulda ve evde disiplinli olmanın önemi hakkında konuşma sınavı adına fikir alabilirsiniz.

Değerli arkadaşlar, şu anda size bir öğrenci olarak okulda ve evde disiplinli olmanın bizim için önemi nedir, disiplinli olmak neden bu kadar iyi bir şeydir konusunda bir konuşma yapmak istiyorum. Disiplin dediğimiz kelime öğrencinin sıkı bir biçimde çalışması, üzerindeki sorumluklarını bilerek hareket etmesi ve asla gevşekliğe yönelmemesidir.

Konu disiplin olunca okulda bir öğrenci nasıl disiplinli olur sorusundan yola çıkarak meseleyi biraz daha açmak istiyorum. Öğrenci dediğin derslerini önemsemelidir. Her dersi aynı derecede önemli görmelidir. Türkçe, matematik, fen derslerine verdiği önemi beden, müzik, teknoloji tasarım gibi derslere de vermelidir. Çalışmasını düzenli ve sıkı tutmalıdır. Hocalar ders anlatırken onları can kulağıyla dinlemelidir. Hem öğretmenlerin ders anlatımında büyük bir emek olduğunu bilmeli ve bu emekleri de boşa çıkarmamak adına üzerine düşen disiplinli olma davranışını göstermelidir. Okulda disiplinli olan bir öğrenci notalarını yükselteceği gibi ileriki hayatında karşısında çıkacak sorumlulukları yapma becerisi de kazanacaktır. Dolayısıyla okulun öğrencileri hayata hazırladığı düşüncesine katılmakla birlikte okulda disiplinli olan bir öğrenci bunun meyvelerini notlarında görecek, kendisini yetiştiren öğretmenlerin gözünde değer kazanacaktır.

Evde disiplinli olma konusuna gelince evde de yapmamız gereken birçok sorumluluğumuz var. Elbette ödevlerimiz oluyor. Bu iş için belli bir vakit ayırmak gerekiyor. Ödev veya ders dışında evin işlerinde anne, babalarımıza yardım etmek, onların sözünü dinlemek, evin düzenine göre hareket etmek de önemli sorumluluklarımızdandır. Disiplinli olan bir çocuk evdeki hayatın gereklerine uygun şekilde davranır. Aile olma bilincini kazanır. Kendisini sosyal ortamlarda nasıl davranması gerektiği konusunda, sağlıklı iletişim kurma konusunda geliştirir. İşte bu gibi güzel beceriler disiplinli olmanın verdiği faydalardır. Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski