Karın Tokluğuna Çalışmak Deyimi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip karın tokluğuna çalışmak deyimini açıklayan kompozisyon yazısı adına kısaca fikir sahibi olabilirsiniz.

Her işin getirisi çok değildir. Bazı işlerden alınan maaş oranları oldukça düşüktür. Hayat şartları gereği birçok insan bu tür işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Aldığı ücret ya da maaş evin giderleriniz ar zor karşılayabilir durumdadır. İşte her ailenin aylık belli oranda bir gideri vardır. Alınan gelir gideri ancak karşılayabiliyorsa çalışan o insan karın tokluğuna çalışıyor demektir. Hatta asgari ücret ve yoksulluk sınırı olarak bildiğimiz aylık gelir ücretleri karın tokluğuna çalışmak deyimini hatırlatıyor.

Karın tokluğuna çalışmak sadece günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir işte çalışmak demektir. Yani kişi çalıştığının karşılığında elde ettiği kazançla yalnızca evin normal geçimini sağlar. Bunun dışında ekstra şunu alayım, bunu alayım diye düşünmeye fırsatı bile olmaz. Çünkü kazancı ancak temel ihtiyaçlarına yetmektedir. Birçok insan karın tokluğuna çalışıyor. Onlar için hayat şartları azla yetinmeyi gerektiriyor.

Herkes çok para kazanayım diye düşünebilir. Ancak bu her insan için geçerli değildir. Bazıları işi gereği çok para kazanırken çoğu kişi de kazandığı para ile ancak evini geçindirir. Kıyıya köşeye aratan parası olmaz. Dolaysıyla nasıl bir işte çalıştığımız hayat kalitemizi ister istemez etkilemektedir. Biz de çok para kazanmak için önümüzde fırsat varsa onları iyi değerlendirmeliyiz. Yoksa her şeyin ateş pahası olduğu bu dönemde ev geçindirmek oldukça zordur. Parası olanlar için hava hoştur lakin kazancını artırma imkânı olmayanlara baktığımızda onlar için karın tokluğuna çalışıyor diyebiliriz.

Kısaca özetlemek gerekirse yaşam şartlarımızın iyileşmesi için iyi bir işte çalışmak gerekir. Yoksa kazandığımız para sadece temel ihtiyaçlara gider. Ayrıca biriktirmek için paramız artmaz. Buna da şükür demeliyiz ancak bir alışverişe çıktığımızda her şeyin çok pahalı olmasa da hayatımızı zorlaştırmaktadır. Bu nedenle eğer okuyorsak meslek dallarını iyi araştırmalıyız. İş bulma konusunda avantajlı olan mesleklere yönelmeliyiz. Böylece ileride daha fazla para kazanma ihtimalimiz artar. Bu da evimizin geçiminin yanı sıra daha birçok şeyi yapmaya olanak sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski