En Sevdiğiniz Hayvan Hakkında Konuşunuz Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek en sevdiğiniz hayvan hakkında konuşun konulu konuşma sınavı için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Değerli arkadaşlar, hepinize merhaba, bugün size en sevdiğim hayvan olan kedi hakkında kısa bir konuşma yapacağım. Ben küçüklüğümden beri kedileri çok severim. Hatta evimizde bir yavru kedimiz vardır. Onula çok iyi bir arkadaş gibiydim. Yemek zamanında sofranın etrafına gelir, o sevimli ve ürkek sesiyle miyavlar, bizde yiyecek bir şeyler isteri. Ben de ekmeği yemeğe bandırarak bir tabağa koyar ona verirdim. Onun karnını doyurması beni çok mutlu ederdi.

Bildiğiniz naylon poşeti top gibi yapıp ona ip bağlamıştım. Ben odanın bir köşesinden diğer köşesine koşardım, kediciğim de ardımdan onu yakalamak için gelirdi. Böyle çok güzel vakitler geçiriyorum. Akşam yatarken yorganın üzerinde yatan kedim ayaklarımı alttan kıpırdattığımda yine onu yakalamak için uğraşırken çok sevimli oluyor. Ben kedimi sanki bir insan gibi görüyorum, o benim çok iyi anlaştığım bir arkadaş oldu bana. Şimdi büyüdü. Yaşı ilerledi, eskisi gibi oyun falan oynamıyor ama sessiz sakin bir şekilde evimizde yaşamını devam ettiriyor. Onun sırtını sıvazlıyorum. Bu onu çok rahatlatıyor. Yaşı ilerlese bile benim onu ne kadar çok sevdiğimi anlıyor. Benim yanımda kendisini iyi hissediyor. O iyi olunca ben de kendimi iyi hissediyorum. Bu arada ona takma isim olarak Tüylü adını vermiştim. Tüyleri battaniyenin tüyü gibi yumuşacıktı. Onu severken tüylerinin yumuşaklığı battaniyeyi aklıma getirdiği için ona bu adı vermek istedim.

Tüylü benim en sevdiğim hayvandır. Kedileri sevmemde onun çok büyük bir etkisi var. O sonuçta ağzı dili olmayan, konuşarak kendini ifade edemeyen bir hayvandır. Onun miyavlamasıyla, yanıma gelip bana sürtünmesiyle ne demek istediğini anlıyorum. Karnı acıktığında sevilmeye ihtiyacı olduğuna yanıma gelip bana sürtünüyor ve miyavlıyor. Ben de onun dilinden çok iyi anlıyorum. Size de tavsiyem kedileri sevelim. Bütün hayvanlara iyi ve şefkatli davranalım. Onlar yeri geliyor bizim can yoldaşımız oluyor. hepsi de çok masum ve sevilmeye layıktır bana göre. Bu yüzden hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazanılması gerektiğini düşünüyorum. Dinlediğiniz için teşekkürler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski