Eğer bir şeyi yeterince istersen elde edebilirsin cümlesinin size çağrıştırdığı duygu ve düşünceler nelerdir?

Bu bölümde örnek olarak açıkladığımız metnin sorusu: Eğer bir şeyi yeterince istersen elde edebilirsin cümlesinin size çağrıştırdığı duygu ve düşünceler nelerdir?

İnsan çok istediği bir şeye ulaşmak için her yolu deneyecek kadar gözü kara davranır. Bir şeyi yeterince istemek onun bizim için çok önemli olduğu anlamına gelir. Bu nedenle onu elde etmek için ne gerekiyorsa elimizden gelenin fazlasını yaparız. Bu büyük çaba istediğimiz şeyi elde etmemizi sağlar. İnsanların farklı farklı istekleri olabilir. Bu istekler her anlamda bizi çalışmaya, girişimde bulunmaya yönlendirir. Durup dururken kimse bir konuda uğraşmaz. Demek ki çaba gösterenlerin elde etmek istediği bir gerçek var.

Mesela günlük hayatımızdan örnek verirsek, sınavlarda başarılı olmayı çok isteriz. Onu ne kadar istiyorsak o kadar çalışırız. Tekrar yapar, eksik konularımızı kapatır, soru çözer, geçmiş yıllarda çıkmış soruları inceleriz. Bu gayretimiz sayesinde eskisinden daha iyi bir noktaya gelerek gireceğimiz sınava hazır oluruz. Bir şeyi yeterince istemek onu elde etmek için gereken çabanın da büyüklüğünü belirler. Çabamız yeteri kadar çok olursa elde edemeyeceğimiz şey yoktur. En basitinden bir çocuk olarak çok beğendiğimiz ve alınmasını istediğimiz bir ayakkabı oluyor. Onu aldırmak için sürekli ailemizden istiyor hatta abartıp ağlıyor, küsüyoruz. Bu durumda ailemiz onu almak zorunda kalıyor. Burada anlatmak istediğim nokta onu çok istediğimizden ötürü gereken her şeyi yapıyor ve sonunda elde ediyoruz.

Sonuç olarak insanın aklına koyduğu bir şeyi çok istediğini biliyoruz. Bunu elde etmek için de her türlü adım atlıyor, çaba sarf ediliyor. Ortada bu isteğe ulaşmak için büyük bir gayret ve azim söz konusudur. O yüzden bizler de hayatta neyi gerçekleştirmek ya da neye ulaşmak istiyorsak o anlamda üzerimize düşen her şeyi eksiksiz olarak yapmalıyız. Bu şekilde hareket ettiğimizde bir şeyi çok istemiş oluyor ve onu kazanmayı hak ediyoruz. Hayallerimiz, gelecekle ilgili, hedeflerimiz, aklımıza koyduğumuz her şey bütün bunlara dahildir. Sadece onu istemek ve yolda çaba sarf etmek gerektiğini çok iyi bilmeliyiz. Çünkü emek ve çaba boşa olmaz. İnsanı çabalamaya iten istediği şeyi elde etme düşüncesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski