Düşünmek ve Söylemek Kolay Fakat Yaşamak Hele Başarı İle Sonuçlandırmak Çok Zordur Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyip düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur cümlesi ile ilgili kompozisyon yazınız adına kısaca fikir alabilirsiniz.

Hepimizin düşünebilme yeteneğine sahip olan bir aklı var. Allah hepimize akıl fikir vermiş. Hayatımızla ilgili pek çok konuda bir şeyler düşünüyor, bunları dile getiriyoruz. Düşünürken hiç zorluk çekmiyoruz. Yine aynı şekilde düşündüklerimizi söylerken de zorlanmıyoruz. Bunu yaşam kısmına gelince zorluk başlıyor. Düşündüğünü yaşamak bizzat işin içine girip aktif rol almak ve çalışmak demektir. İşte burası zurnanın zırt dediği yerdir.

Aklımızda gelecekteki yaşantımızla ilgili gerçekleştirmeyi düşündüğümüz pek çok düşünce oluşur. Bunlar her insanın hayalini kurduğu, yaşamak istediği heveslerdir. Fakat her düşüncenin gerçek olması için de bu anlamda emek verilmesi önem kazanıyor. Emeğinizi ortaya koymazsanız hiçbir düşünceniz gerçekleşmeyecektir. Sadece birkaç kelime ile işler yürüseydi kimse çalışmaya gerek duymazdı. O zaman çalışmak, emek gibi kavramlar da olamazdı. Düşündüğümüz isteklerin gerçeğe dönüşmesi için yorulacağız, çalışacağız, didineceğiz, yeri geldiğinde tırnaklarımızla kazımasını bileceğiz. İşte bu çalışma süreci düşünmek ve söylemeye göre çok zordur.

Akılda ortaya çıkan düşündüğümüz şeyler tasarlama aşamasındadır. Yani henüz ortada bir çalışma gerektirmeyen bir durumdan söz ediyoruz. Bunu düşünmek ve söylemek elbette çok kolaydır. Ancak iş ciddiye binip de gerçekleştirme sürecine geldiği andan itibaren asıl zorluklar baş gösterir. Bunları yapmak için kendimizden ödün veririz. Birçok masrafa gireriz. Yani hem maddi anlamda hem manevi yönden bir bedel ödeme durumu yaşarız. Bu aşama ise son derece yıpratıcı olacaktır.

Sonuç olarak planladığımız ve bunları anlattığımız kısım hangi iş olursa olsun bizi yormadığından kolay gelir. Fakat yaşamayı ifade eden o işi yapmaya başladığımız kısım zordur. Hele başarı olarak görülen işi bitirme kısmın ise çok daha zordur. Bu her iş için geçerlidir. Herkesi aklında olanı uygulamakta, gerçekleştirmekte başarılı da olamayacağı için bu zorlukları göz önüne alarak hareket etmek son derece doğru olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski