Dostlukların ve arkadaşlıkların bitmesinin nedenleri konusunda bir konuşma yapınız.

Bu bölümde açıkladığımız içeriğin sorusu: “Dostlukların ve arkadaşlıkların bitmesinin nedenleri” konusunda bir konuşma yapınız. Konuşmanız sırasında konu hakkında bir önceki arkadaşınızın söylediklerinden hareketle konuya farklı bir bakış açısı getiriniz.

Dostluklar ve arkadaşlıklar güvene dayalı kurulan samimi ve sorgulanmayacak kadar sağlam insan ilişkileridir. Bu yüzden dostluk ve arkadaşlık ilişkisi insan hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Eskiden insanların kurduğu dostluk, arkadaşlık daha sağlam olurmuş. Şimdiki dönemde kimseye güven kalmadı. Herkes yüzünüze gülüp sizinle arkadaş olabilir ama hiç kimseyi iyice tanımadan onları hayatımıza almamak gerektiğini düşünüyorum. En yakın gördüğünüz, samimiyetine koşulsuz inandığını arkadaşlarınız bile gün gelir sizi sırtınızdan vurabilir.

Eğer birisiyle dost veya arkadaş olursanız ona inanır, güvenirsiniz. Her şartta onun yanınızda olacağını düşünürsünüz. Sizi asla yarı yolda bırakmayacağına inancınız tamdır. Onun size yalan söylemeyeceğini bilirsiniz. Kalbinizi kırmayan, size hep destek olan, kötü günlerinizde varlığını ne güçlü şekilde yanınızda hissedeceğiniz kişidir dost ve arkadaşlar. Ancak ondan hiç beklemediğiniz bir darbe yerseniz o zaman dostluk ve arkadaşlık bir daha düzelmeyecek şekilde biter.

Kısaca ifade etmek gerekirse insanız, dosta ve arkadaşa ihtiyacımız oluyor. Sosyal ve kişisel yönden gelişimizi tamamlamak, yalnızlığımız unutmak için arkadaş ve dostlar ediniyoruz. Ancak kendimize arkadaş edindiğimiz kişilerin güvenilir olmasına dikkat etmemeliyiz. Biz kendimiz en azından iyi bir dost veya arkadaş olmaya çalışmalıyız. Güven veren, dürüst olan, yalandan, başkasının arkasından iş çevirmekten kaçınan biri olmalıyız. Aksi halde ne arkadaşlık kalır, ne dostluk. Dolayısıyla dostlukların ve arkadaşlıkların bitmesi insanı sırtından bıçaklama davranışıyla baş gösterir. İnsan arkadaşına, dostuna güvenmeyecekse o zaman yaşamanın da bir anlamı kalmıyor. İşte o vakit kendinize, bir kitabı veya hayvanı daha samimi arkadaş olarak görüyor ve yalnızlığınızla başbaşa kalıyorsunuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski