Ceylan, kaplumbağa, karga ve fare arasındaki ilişkiyi göz önünde bulundurarak gerçek dostluğun nasıl olması gerektiği ile ilgili düşüncelerinizi yazınız.

Bu bölümde açıkladığımız örnek metnin sorusu: Ceylan, kaplumbağa, karga ve fare arasındaki ilişkiyi göz önünde bulundurarak gerçek dostluğun nasıl olması gerektiği ile ilgili düşüncelerinizi yazınız.

Bana göre gerçek dostluğun sıkıntılı durumlarda fedakarlık gerektirdiği dikkat alınması gerekir. Hepimizin dostları vardır. Dostumuzun başına kötü bir iş geldiğinde o an kendi derdimizi unutup onu bu sıkıntıdan kurtarma adına ne gerekiyorsa elimizi taşın altına koymalıyız.

Dostlukta her zaman destek ve yanında olma durumu vardır. Dostunuz güzel bir haber aldıysan bir mutluluk yaşıyorsa onun sevincine ortak olmalısınız. Şayet acı ve zorlu günlerle baş etmek zorunda kaldıysa desteğinizi hissettirmelisiniz. Yani dostunuz sıkıntıya düştüyse gözünüze uyku bile girmemelidir. Onu sıkıntıdan kurtarmak için çareler aramalın yapabileceğiniz etkili bir çözüm varsa bu anlamda aktif rol almalısınız.

Gerçek dostluk iyi günde, kötü günde dostunu düşünmek, onu yalnız bırakmamak demektir. Bu yüzden dostunuza her zaman sahip çıkmalısınız. O kişi ne yaşarsa yaşasın her şartta sizin onun yanında olacağınızı bilmelidir. Bunu düşünmek bile onun için moral kaynağı olacaktır.

Sonuç olarak örnek aldığımız metinde hayvanlar tuzağa düşen dostlarına yardım ediyor, dayanışma örneği sergiliyor ve bu birliktelik sayesinde dostlarını çok zor bir durumdan kurtararak gerçek dostluğa uygun şekilde davranıyorlar. Biz insanlar da çaresiz kalan bir dostumuz varsa onun için her şeyi yapmalı ve ona koşulsuz bir şekilde dostluğun gerektirdiği bağlılığı göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski