Çevreye Duyarlılık ile İlgili Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyince çevreye duyarlılık ile ilgili yapacağınız konuşma sınavı için kısaca fikir sahibi olabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, şimdi size çevreye duyarlılık hakkında bir şeyler anlatacağım. Duyarlılık insanın bir konuda canının yanmasına bağlı olarak gösterdiği hassasiyeti ifade eder. Bu noktada konu çevre olunca hepimizin canı çok kere yanıyor. Çünkü insanların duyarsızca çevreyi kirletmesi, yaşam alanlarını yok etmesi, yeşil alanları imara açması, doğaya zarar verici eylemlerde bulunması çevre sorunlarının giderek artmasına yol açıyor. Bütün bu olumsuz durumlar da çevreye karşı duyarlılık içinde olmamızın artık bir zorunluluk haline geldiğini gösteriyor.

Bildiğimiz gibi çevre tahrip ve yok olursa bundan en çok biz insanlar ve hayvanlar zarar görecektir. Çevreyi güzelleştiren de kendi doğallığında kalmasıdır. O yüzden çevreyi, kirletmekten, tahrip etmekten özellikle kaçınmalıyız. İçinde yaşadığımız çevrenin temiz olması çok önemli bir konudur. Her insan ilk olarak çevreye duyarlı olmalıdır. Siz de bilirsiniz ki geleceğimizin daha güzel olması ve dünyanın daha yaşanabilir olması için çevre duyarlılığına sahip olmak gerekiyor. Çünkü yaşam alanımızı çevre oluşturuyor. Bunları düşünerek çevremizi temiz tutmalıyız. Yeşil alanları artırmalıyız. Kirliliğe neden olan her türlü eylemden bilhassa uzak durmalıyız. Atacağımız adımlar çevrenin korunmasına yönelik olmalıdır.

Çevre deyince hava, su, doğa yani bütün canlıların yaşam alanları aklımıza geliyor. Bu yüzden çevre bütün canlıların yaşam alanı olarak temiz olmaya layıktır. Biz de doğal çevrenin bize sunduğu kaynaklardan sonuna kadar yararlanıyoruz. Bundan dolayı attığımız her adımda çevreyi göz önünde bulundurmalıyız. Çevreye karşı nasıl duyarlı olduğumuzu ancak davranışlarımızla gösterebiliriz. Örnek olarak suları kirletmemek, çöpleri çöp kutularına atmak, geri dönüşümü mümkün olan atıkları geri dönüşüm alanlarına atmak, kızartma için kullandığımız ayçiçeği yağlarını lavaboya dökmemek gibi davranışlarda bulunabiliriz. Dolayısıyla çevrenin temiz olması her açıdan çok kıymetlidir. Bu konuda hassasiyet göstermek de herkesin görevidir. Atık ve çöplerle çevreyi kirletmenin istenmeyen durumlara yol açabileceğini aklımızdan çıkarmamak gerekiyor.

Kısaca belirtecek olursak, kirlerden arınmış bir çevre, kaliteli bir hayat için çevre temizliği, hepimizin sorumluluğudur. İşte bu nedenlerle kendimizi değil bütün canlıları da düşünerek hareket etmeliyiz. Ancak o zaman çevreye karşı faydalı bir iş yapmış oluruz. Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski