Türkiye, dünyadaki cennettir diyen biri, niçin böyle düşünüyor olabilir? Açıklayınız.

Bu bölümde inceleyerek fikir alabileceğiniz içeriğin sorusu: Türkiye, dünyadaki cennettir diyen biri, niçin böyle düşünüyor olabilir? Açıklayınız.

Türkiye'yi cennet olarak gören biri ülkemizi çok seviyor, bu vatanın evladı olmaktan gurur duyuyor demektir. Her insan yaşadığı ülkeyi, içinde doğup büyüdüğü toprakları her şeyden daha çok sever. Burada vatan sevgisi söz konusudur. Hani memleketimizden ayrılıp bir başka coğrafyaya gittiğimizde kendimizi hiç olmadığı kadar garip hissederiz. İşte o zaman içimizde büyük bir sıla özlemi, vatan özlemi duygusu ağır basar. O an anlarız ki insana kendini en iyi kendi yurdunda hissediyor.

Sizi alıp altından saraylarda yaşatsalar yine de ülkenizin yerini tutmaz. Türkiye de bizim cennet vatanımız, sevdiklerimizle mutlu olduğumuz, sevgisi, değeri başka hiçbir yerde bulunmayacak kadar güzellikte olan yurdumuzdur. Bu durum kendi evimizdeki rahatlığı başka hiçbir yerde bulamadığımız gibi bir şeydir. Bu yüzden en çok evimizi severiz, evimizde rahat ederiz. Dolayısıyla Türkiye her vatandaşımız için cennet gibi güzel bir yerdir. İnsanın kendi ülkesini dünyanın başka ülkelerinden daha çok sevmesi kadar normal bir şey yoktur. Biz bu toprakları yurt edinmişiz. Bu topraklarda gözümüzü dünyaya açmışız. Evimiz, işimiz, sevdiklerimiz hep bu topraklardadır. Kendimizi özgür ve mutlu hissettiğimiz tek yer olan Türkiye gibi güzle ülkemizi cennet olarak görmek de sanırım en doğal hakkımızdır.

Bilindiği üzere dünyada bir sürü farklı ülke var. Herkes hangi ülkede doğup hayatını sürdürüyorsa en çok sevdiği yer kendi topraklarıdır. Bu her insan için son derece doğal karşılanacak bir şeydir. Bizim için de dünyadaki en güzel ve sevilmeye layık olan ülke elbette Türkiye'dir. Sonuç olarak Türkiye dünyadaki cennettir diyen biri ülkesini diğer bütün ülkelerden daha çok sevdiği, onlardan daha değerli gördüğü, bu toprakların insanı olduğu için böyle düşünüyor olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski