Sizi kaygılandıran bir olayı ve bu olay karşısında bulduğunuz çözüm yollarını aşağıya yazınız.​

Bu bölümde fikir vermek için ele aldığımız metnin sorusu: Sizi kaygılandıran bir olayı ve bu olay karşısında bulduğunuz çözüm yollarını aşağıya yazınız.​

Beni kaygılandıran olayların başında öncelikle sevdiklerime bir şey olması korkusu vardır. Her insan gibi ben de sevdiklerime, yakınlarıma bir zarar gelmesin isterim. Bu kaygı hali beni karamsarlığa sürükler ve ruhumu daraltır. Bu kaygılanma için çözüm yolu olarak da iyi düşünelim, iyi olsun mantığı vardır. Zaten dünya herkes için birçok sıkıntının bir arada olduğu zor bir yerdir. O zaman iyi düşünüp kendimizi kaygılara esir etmeden yaşamak daha doğru geliyor bana.

Öğrenci olarak baktığımda beni kaygılandıran bir olay da sınavlardan düşün not alma ihtimalidir. O kadar çalışıyorum ama ya başaramazsam korkusu, notlarım düşük gelir de ailemin yüzüne nasıl bakarım düşüncesi, onlara ne derim kaygısı da yok değildir. Bu zor durumu yaşamamak için bu sorunun çözüm yolu da elimden gelenin en iyisini yapmak, azimli olarak çalışmaya devam etmektir. Çünkü biliyorum ki çalışanın eli asla boş dönmez. Bunun notlarıma mutlaka faydası olacaktır. O yüzden kaybetmenin beni korkutmasına müsaade etmemem gerektiğini düşünüyorum.

Kaygılandığım bir başka olay da gelecekte issiz kalırsam ne yaparım düşüncesidir. Herkes geleceğini garantiye almayı düşünür. İş fırsatlarının çok olduğu, atanma ihtimalini yüksek olduğu günümüzde revaçta olan bölümlerden mezun olmayı ister. Ben de iyi bir bölüme yerleşip o bölümde okumayı istiyorum. Yoksa biliyorum ki işsiz kalırsam ekonomik özgürlüğüm olmayacaktır. Kimse de kimseye durduk yere bir gelir veriyor. Ben kendi başımın çaresine bakmalıyız. Tırnaklarımla kazıyarak çalışıp geleceğimiz sağlama almam gerektiğini düşünüyorum. İşsiz kalmak beni bu anlamda çok kaygılandırıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski