Oyunlarda bir sorun varsa bir öğrenme fırsatı da vardı cümlesi ne anlama gelmektedir?

Bu bölümde inceleyip bilgi sahibi olacağınız metnin konusu: Metinde geçen oyunlarda bir sorun varsa bir öğrenme fırsatı da vardı. cümlesi ne anlama gelmektedir?

Oyun oynamak biz çocuklar için çok eğlenceli bir aktivitedir. Oyun sırasında yaratıcılığımız kullanır, hayal dünyasında hiç olmayacak şeyler düşünüp oyunu keyifli hale getirebiliriz. Tabi, ilk kez oynadığımız bir oyunda bilmediğimiz pek çok sorun vardır. Her sporun çözülmesi gereken bir mesele demektir.

Oyun oynarken oyunda bir sorun varsa bu, bilmediğimiz bir şey anlamına gelmektedir. O zaman bilinmeyeni öğrenmek bizim için öğrenme fırsatı anlamına gelir. Mesela ben basketbol oyununu ilk kez oynayacak olduğumuzda nerede, ne yapacağımız bilemem, topu sürme konusunda birçok yanlışlık yapabilirim. Bu acemi tavırlar benim için oyunda sorun olduğunu gösterir. Bunu aşmanın yolu ise basketbolu veya ilk kez oynamak zorunda kaldığım bilmediğim bir oyunu öğrenme adına fırsatı değerlendirmekten geçer. Yani insan neyi bilmiyorsa orada öğrenecek çok şeyi var demektir.

Kısaca ifade etmek gerekirse oyunlarda bilmediğimiz kurallar, oyunun nasıl oynandığı konusundaki eksikliğimiz bir sorun olarak karşımıza çıkar. Bu sorunları bir an önce çözmek yani oyunun nasıl oynandığını, püf noktalarını, kurallarını öğrenmek gerekir. Bu iş içim istekli olursak oynadığımız oyundan zevk alır, arkadaşlarımızla eğlenceli vakitler geçiririz. Aynı zamanda oyunlar bizim sosyalleşmemizi sağlar. İşte o zaman ortada oyunla ilgili bir sorun kalmamış demektir. Artık bu sorunların üstesinden gelmiş durumda biri olarak öz güvenimiz artar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski