Otuz yaşınızda olduğunuzu hayal ediniz. Bir gününüzü anlatacağınız hikaye edici bir metin yazınız.

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metnin sorusu: Otuz yaşınızda olduğunuzu hayal ediniz. Bir gününüzü anlatacağınız hikaye edici bir metin yazınız. Metninizde iş, durum ve oluş anlamlı fiiller kullanınız.

Bugün benim için çok yorucu geçti. Sabahleyin yine alarmın sesiyle erkenden uyandım. İş saati yakın olduğu için hemen bir tost yapıp bir şeyler atıştırdıktan sonra bankaya gittim. Meslek olarak bankacıyım. Bugün hafta ortası ve emekli maaşlarının yattığı bir gündü. Bu yüzden yoğun bir gün olacağını tahmin ediyordum.

Bankaya vardığımda giriş kısmında daha bu kadar erken olmasına rağmen uzun kuyruklar oluşmuştu. Emekliler maaşlarını alabilmek için erkenden bankanın önünde toplanmıştı. İçeri girip montumu askıya asarak hemen çalıştığım bölüme geçip bilgisayarımı açtım. Yanımda çok iyi anlaştığım Aysun da yerini almıştı. Bugün çok yorulacağız diyerek birbirimize gülümsedik.

Ben işimi çok seven biri olduğumu belirteyim. Evet, bugün yoğun geçecekti ama bu mesleği isteyerek seçtim. Her işin de bir zorluğu olduğuna inanıyorum. Geriye dönüp baktığımda 9. yılımı doldurmuşum bu meslekte. Neyse sıra numarasını alan emekliler bana ve diğer bankacı arkadaşlara maaş almak için gelmeye başladı. Onlara bu konuda sabırlı davranarak işlerini yaptım. Birkaç saat geçti ama çok sayıda emeklinin maaşını teslim ettim. Öğle arası oldu, Aysun'la öğle yemeğini çarşıda meşhur bir lokantada yedik. Üstüne bir de yorgunluk kahvesi içip öğleden sonraki mesai için tekrar bankaya döndük.

Bu sefer yine bir kalabalık vardı. Maaşını alan emeklilerin sayısında azalma olmuştu. Ancak şimdi de TOKİ başvurusu için gelen müşteriler vardı. Bankaya mn ödeme yapıyorlardı. Sonra da kura ile birçok kişi ev sahibi olacaktı. Onların ödemelerini de çabucak yaptım. Saatlerin nasıl geçtiğini anlamadım bile. Bir de baktım ki mesai bitmiş. Mesleğe başladığımdan beri en çok yorulduğum gün oldu diyebilirim. Bankadan çıkınca çarşıdan akşam için biraz sebze ve bir kilo kıyma alarak yaya halde eve döndüm. Artık yemek saatiydi. Kıyafetimi değişip yemek hazırladım. Karnımı bir güzel doyurup çayımı demledim. Çayımı alıp televizyonun karşısına kuruldum. Birkaç bardak çay içmek bana çok iyi geldi. Günün yorgunluğunu böylece attım.

Saatler ilerliyordu, televizyonda gündeme dair haberlere baktıktan sonra artık uyumak istiyordum. Yarın yine iş vardı ve erken kalkmam gerekiyordu. O yüzden uykumu almak için erkenden yattım. Yarın beni bankada yine birçok iş bekliyordu. Kısa sürede uyuyup kalmışım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski