Olumlu gelişme göstermek deyiminin anlamı nedir?

Bu bölümdeki metni inceleyerek olumlu gelişme göstermek deyimin anlamı nedir, ne anlama gelir konusunda aydınlatıcı bilgiye sahip olacaksınız.

Olumlu gelişme göstermek, bir konuda ilerleme kaydetmek demektir. Gelişime ihtiyacı olan bir konuda eski halinden daha iyi bir noktaya gelme durumu olumlu gelişme göstermek şeklinde ifade edilir. Daha açık bir ifadeyle ilk kez bir yola çıktığınızda geldiğiniz noktada başladığınızın daha ileri seviyesine gelmişseniz burada bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Mesela bir öğrenci okula başladığı ilk zamanlarda henüz seviyesi yetersizdir. Zaman geçtikçe, haftalar ilerledikçe, aldığı derslere bağlı olarak daha çok bilgi sahibi olur. Önceki haline göre bir gelişim gösterir. Aynı şekilde bir işe yeni başlayan biri henüz o konuda acemidir, tecrübesizdir. Fakat çalıştıkça işi kavradıkça ilerleyen günlerde taşlar yerine oturur. İşte onun eski seviyesinden daha iyi bir noktaya gelmesi halini olumlu gelişme göstermek deyimiyle ifade ederiz.

Burada bir işin yolunda gitmesi durumu söz konusudur. Ortada bir iş vardır. Bu işte bir aksilik .çıkmayıp da iş olumlu anlamda büyürse her şey yolunda gidiyor anlamını çıkarabiliriz. Örneğin bir başkasıyla ortak olarak bir iş yeri açma kararı aldınız diyelim. Bu işiniz yolunda giderse zamanla buna bağlı olarak geliriniz artar. Kar elde ettikçe, daha çok kazanç sağladıkça yüzünüz gülmeye başlar. Baktınız her şey yolunda gidiyor, daha büyük ve yeni bir iş yeri açabilirsiniz. Dolayısıyla olumlu gelişme göstermek böyle bir şeydir.

Sonuç olarak bir insanın acemilikten ustalığa geçiş döneminde olduğu gibi bir işin ilerlemesi, büyümesi de olumlu gelişme göstermekle ilgilidir. Aslında hayatın her alanında bir şeyin ilk haliyle son geldiği nokta arasında dağlar kadar fark olduğunu görürüz. Hiçbir şey bilmeyen bir insanın eğitim alarak okum yazmayı öğrenmesi, kendini geliştirmesi, küçük bir seyyar satıcılıkla işe başlayan birinin zamanla daha çok para kazanarak işini büyütmesi ve bir dükkan açması gibi her şeyde eski durumuna göre bir gelişmişlik görülür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski