Millî kültürümüz ve müzik konulu bilgilendirici bir metin yazınız.

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metin: Defterinize, “millî kültürümüz ve müzik” konulu bilgilendirici bir metin yazınız. Metninize uygun bir başlık bulunuz. Metninizi yazdıktan sonra gözden geçiriniz.

Milli kültür bir toplumun ulusal anlamda kendini yansıtan bir bütündür. Bu kültür içerisinde müziğin de önemli bir yeri vardır. Milletin geçmişi ve geleceği arasında köprü vazifesi gören unsurlardan biri olan müzik toplumun duygularını, yaşantılarını, yansıtan bir değerdir. Halk ozanları müzikle kendini ifade etmiştir. Toplumumuzda yaşanan acı olaylar ağıtlarla gün yüzüne çıkmıştır. Destanlarımız, kahramanlıklarımız milli marşlarla ifade edilmiştir. Müzik alanında kullanılan ezgiler aslında milletimizin kültürüne dair çok önemli belge niteliğindedir.

Nasıl konuşmamız, anlaşmamız, iletişim sürecimiz bize ait olan dilimizle anlam kazanıyorsa milletimizin hisleri de müzikle iletilir. Bu yüzden müzik olmayınca milli kültürümüzün aktarımı, geleceğe taşınması da eksik kalır. Toplum olarak kahramanlık gösterdiğimiz çok önemli dönemler olmuştur. Bu coşkulu duygularımız müzikle ifade edilmiş ve birçok marş yazılmıştır. Milletin acıları, sevinçleri, milli kültürün bir parçası olan türkülerde dile getirilmiştir. Sanat anlayışımız müzikal çalışmalarla ortaya konmuştur. Her açıdan müzik alanında çok farklı çalışmalar yapılmış ve bunların her biri milli kimliğimizi yansıtacak özelliğe sahiptir. İşte bütün bunlar milli kültürü oluşturan ögelerden biri olarak kabul edilir.

Sonuç itibariyle müzik bir toplumun sanat ve duygu anlamında shaip olduğu en önemli varlıklardan biridir. Müzikte kullandığımız ezgiler, ritmler, melodilerin her biri milletimizin geçmişi, yaşantısı hakkında çok önemli detaylar verir. Bunlar sadece müziksel ögelerin taşınmasında değil kültürün de geleceğe aktarılmasında önemli rol oynar. Yapılan müzik çalışmaları veya ortaya konulan müzik eserleri sadece bir çalışmadan ibaret değildir. İşin arka planında binlerce yıldan bu yana gelen milletimizin dil, örf, adet, gelenek, görenek ve yaşam biçimi de yansıtılmaktadır. Kısacası müzik diğer kültürel ögeler gibi milli kültürü oluşturan dokuları işleyen, yeri geldiğinde bizi güldüren, ağlatan, düşündüren duygularımıza yön verebilen ve milli kültürümüzden izler taşıyan çok önemli bir sanat dalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski