Mehmet Bey’in mahalledeki işsizler için iş kurma davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu bölümdeki yazıyı inceleyerek "Mehmet Bey’in mahalledeki işsizler için iş kurma davranışım nasıl değerlendiriyorsunuz? Mehmet Bey’in yerinde siz olsaydınız mahallenizdeki işsizler için neler yapardınız? Düşüncelerinizi yazınız." konusunda kısaca görüş alabilirsiniz.

Mehmet Bey, yaşadığı çevrede iyi kalpli oluşuyla ve başkalarını düşünen yapısıyla tanınmış bir kişidir. Onun mahallede kendine başvuran kişilere iş bulma konusunda aracılık etmesi çok anlamlı bir davranıştır. Ben onun yardımsever, iyi kalpli biri olduğunu düşünüyorum. Kendi ekonomik durumu iyi olmasına karşın başkalarına da yardım ederek aslında ne kadar büyük bir insanlık ettiğini görüyorum.

Birçok insan sadece kendini, kendi refahını düşünür. Yanında yöresinde maddi sıkıntı çeken kişileri umursamaz. Ancak Mehmet Bey, böyle duyarsız ve kalpsiz biri değildir. O, başkalarının içinde bulunduğu zor durumlara kayıtsız kalmayıp onlara bir parça da olsa iyilik etmek üzerine yaşayan bir kişiliktir. Çevremizde böyle iyi kalpli, yardımsever insanların olması sıkıntıda olan kişilere yardım ellini uzatması çok önemlidir.

Kısacası her yerde işsiz insanlar olabiliyor Maddi durumu iyi olan insanların onlara katkı sağlaması, en azından bir işe girmelerine aracı olması iyiliklerin artması adına büyük önem taşıyor. Bu tür örnek kişilerin toplumda artmasını her zaman isterim. Mehmet Bey, mahallesinde işsizlik yaşayan kişilerin çektiği sıkıntıyı yüreğinde hissediyor, onlara elinden geleni yapmak için çabalıyor. Hatta eşinin İş Bulma Kurumu gibi adamsın ifadesi onun aslında birçok kişiye iş bulduğunu gösteriyor.

Ben Mehmet Bey'in yerinde olsaydım aynı onun gibi kapımı çalan, benden kendilerine iş bulmamı isteyen insanları eli boş bir şekilde geri çevirmezdim. Onlar adına yapabileceğim bir şey varsa elimden geleni yapardım.İlgili kurum ve kuruluşlarla görüşür, işsizlere iş bulmak işçin gayret ederdim. Şu dünyada sadece kendimizi düşünüp bencilce yaşamak insana göre değildir. Önemli olan zor durumda olanlara yardım ederek, onların mutlu olmalarını sağlayarak, iyi biri olarak yaşamaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski