İçinde Saygı ve Sevginin Hakim Olduğu Ev Küçük de Olsa Hiçbir Zaman Dar Gelmez Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek içinde saygı ve sevginin hakim olduğu ev küçük de olsa hiçbir zaman dar gelmez hakkında bir kompozisyon yazınız adına fikir alabilirsiniz.

Bir evin saygı, sevgi ortamına shaip olması o evde yaşayanlar için çok büyük bir şanstır. Böyle bir evde yaşayan insanlar daha iyi kalpli olmanın yanında kötülük düşünmek nedir bilmezler. Kendini değerli hisseden bireyler içinde saygı ve sevgiye önem verilen evde yetişirler. Saygı, sevginin egemen olduğu bir ev huzur doludur. Orada herkese yetecek kadar sevgi fazlasıyla vardır. Bir insanı için öyle bir ev cennetten bir köşe gibidir desek yanlış olmaz. Örneğin çocuklar hayat evinde hazırlanıyor. Temel davranışları ailesinden öğreniyor.

İşin içinde bir de saygı ve sevgi varsa o zamana o çocuklar kendiyle barışık öz güveni eksiksiz olarak yetişiyor. Zaten aile için de en önemlisi budur. İnsanların evi huzurlu olduğunda hayatı da güzel ve anlamlı oluyor. Huzursuzluk saygı ve sevginde yoksun bir ev ise cehennem olup hayatımızı mahvedebiliyor. Yani olumsuz özelliklerin yaşandığı, sevginin, saygının olmadığı bir evde yetişen bireylerin psikolojisi bozuk oluyor. Onlar hep bir suçluluk duygusu yaşıyor. Huzuru dışarıda arama yoluna başvuruyorlar. Bu da onları yanlış insanlarla arkadaş olmaya yönlendirebiliyor. Aslında çocuk evde alamadığı sevgiyi başkalarında bulmaya çalışıyor. Çünkü kendini işe yaramaz ve değersiz biriymiş gibi görüyor. Zaten suça yatkın kişilerin hayatına baktığınızda aile ortamının sorunlu olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla bir aile için en önemli şey saygı ve sevgi içinde olmaktır. Eğer bu ikisi birlikte varsa o evde yaşayanlar dünyanın en şanslı kişileridir diyebiliriz.

Sonuç olarak bir çocuk henüz gelişimini tamamlamamış vaziyet oluyor. Anne ve babasında saygıyı, sevgiyi gözlemleyerek öğreniyor. Kendisine değer verildiğini hissedince bu onun kişiliğine çok büyük katkılar sağlıyor. Bu yüzden aile bireyleri arsındaki saygı ve sevgi en önemli davranışlardır. Çocuklardan, ev halkından bu altın değerindeki iki kazanımı esirgememek gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski