Güzel Düşün, İyi Hisset, Yanılma, Aldanma Ne Varsa Doğrudadır, Doğruluk Şaşar Sanma Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki kompozisyon metnine göz atarak güzel düşün, iyi hisset, yanılma, aldanma, ne varsa doğrudadır, doğruluk şaşar sanma (Tevfik Fikret) sözü ile ilgili bilgilendirici metin yazarken görüş alabilirsiniz.

İnsan yanılan, aldanan bir canlıdır ama doğrudan taraf olanlar hatayı en aza indirmesini bilir. Bu nedenle işe güzel düşünmekle başlayabiliriz. Kendisi ve hayat hakkında güzel düşünen bir insan eninde sonunda doğruyu bulacaktır. Doğruyu benimsediği andan itibaren de o kişi yanlış adımlar atmaktan kurtulmayı başaracaktır. Çünkü doğruluk insanın şaşmasına engeldir.

İnsanın iyi hissetmesini sağlayan temel faktör güzel düşünmektir. Güzel düşünmek kalpteki bulanık ve kirli düşünceleri yok eder. Böylelikle insan kirden, kötü duygulardan, yalana başvurmaktan arınmış olur. İşte bu insanı doğruya götüren temizlik halidir. İçi dışı tertemiz, kötü düşüncelerden arınmış bir insan doğal olarak güzel düşünmeye, kendini iyi hissetmeye ve doğruluğu önemsemeye başlar.

Baktığımız zaman yalın çevremizde iki lafından biri yalan olan kişilere karşı güvenimizi kaybederiz. Onlara asla müsamaha göstermeyeceğimiz gibi onlarla ilişkilerimizi de keseriz. Çünkü biz doğruluğu, doğru olan tarafı önemsiyoruz. Bu yüzden bizim çevremizde, hayatımızda sürekli yalan konuşan ve dolap çevirenlere yer yoktur.

Sonuç olarak doğru her yerde doğrudur. Doğruluk yolundan ayrılmayan kişiler yanılmaya, şaşmaya, aldanmaya kesin çizgilerle set çekmiştir. Yalan dolan ve kötülüğüğe karşı tavrını net biçimde koymuştur. Sahtekarlığa ve iki yüzlülüğe karşı kapılarını kapatmıştır. Bu seviyeye gelen insan için tam anlamıyla iyi ve doğru insan olmuştur diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski