Dijital oyunlarla mı sokak oyunlarıyla mı daha fazla vakit geçiriyorsunuz? Neden?

Bu bölümde inceleyip görüş alacağınız içeriğin konusu: Dijital oyunlarla mı sokak oyunlarıyla mı daha fazla vakit geçiriyorsunuz? Neden?

İçinde bulunduğum dönemde teknolojik araçlar çok yaygın olduğu için ben oyun oynarken daha çok dijital oyunlara ağırlık veriyorum. Çünkü sokağa her zaman çıkamıyorum. Elbette mahalledeki arkadaşlarımla kapımızın önünde sokak oyunları da oynuyoruz ama bu süre oldukça kısıtlı oluyor.

Genel olarak vaktimin çoğu evde geçtiği için kendi odamda akıllı telefonumla her an dijital oyunlara ulaşabilme kolaylığı var. Bu nedenle evdeyken istediğim vakit telefondan, tabletten dijital oyunları açabiliyorum. Ben de eski zamanlarda olduğu gibi sokak oyunlarını daha çok oynamak isterdim ama bildiğiniz gibi ben teknoloji çağında dünyaya gelmiş bir çocuğum. Bu da beni ister istemez dijital oyunlarla karşılaştırıyor. Sokak oyunları oynamak, arkadaşlarla yüz yüze sosyalleşmek benim için de çok önemli lakin işte hepimizin elinde bir akıllı telefon, tablet var. Sokaklar artık eskiye göre daha tehlikeli bir hale gelmiş. Ailelerimiz dışarı, sokağa çıkmamıza çok fazla izin vermiyor. Verse bile sokakta geçirdiğimiz vakit çok az bir zaman dilimini kapsıyor. Daha çok evin içinde bulunduğumuzun etkisiyle oyun ihtiyacını dijital ortamlardan karşılama yoluna gidiyoruz.

Kısaca özetlemek gerekirse şahsen ben dijital oyunlarla daha çok vakit geçiriyorum. Bunun nedeni ise gelişen teknoloji ile dijital oyunların evlerimizin içine kadar girmiş olması ve onlara günün herhangi bir saatinde ulaşma kolaylığıdır. Sokak oyunlarına ayıracak vaktim oldukça yetersizdir. Evde ödevlerimi yapıp derslerimi bitirdikten sonra boş kalan zamanlarımda kendimi dijital oyunların içinde buluyorum. Dijital ortamlarda da sosyalleşme imkanı var. Bu oyunları oynarken de arkadaş ediniyorum. Ancak tanımadığım kişilerle iletişim kurmaktan kaçınıyorum. Ailem beni bu konuda bilinçlendirdi. Ben de sadece oyun içinde tanıdığım akranlarımla görüşüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski