Çıkmaz Sokak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki içeriği inceleyip çıkmaz sokak ile ilgili kompozisyon yazısı adına kısaca fikir sahibi olabilirsiniz.

Çıkmaz sokak halk arasında karmaşık ve içinden çıkılması çok güç durumlarda kullanılan bir deyimdir. Bazı zamanlar bütün işler öyle bir sarpa sarar ki, o an ne yapacağınızı bilemezsiniz. Kafanız çok karışık bir haldedir, ve neyin ucundan tutsanız elinizde kalır. Sanki bildiğiniz bir yerde bütün yollar bilinmezliğe gider vaziyettedir. Kaybolmuş ve yolunu bulmaya çalışan bir insan konumundasınızdır.

İnsanlar her ne kadar akıl ve fikir sahibi, düşünen ve bilinçli hareket etmeye çalışan canlılar olsa bile bazen herkes akıl tutulmasıyla karşı karşıya kalır. Başımıza gelen karmaşık işlerin içinden nasıl sıyrılacağımızı, nasıl düzlüğe çıkabileceğimizi düşünemez hale gelebiliriz. Böylesi zamanlar aklımız da bizi karışıklıktan kurtarma konusunda yetersiz kalır. Çıkmaz sokak deyimi insanın o an içinde bulunduğu karma karışık işlerden nasıl aydınlığa çıkacağını düşünememesi halini anlatmak için kullanılır.

Gerçek manada bir sokağa girdiğimizde onun çıkışı olmadığında orada çaresiz kalmış oluruz. Her sokağın bir çıkışı, her karışık durumun bir çözüm yolu olmalıdır. Ancak sarpa saran başımızı ağrıtan, bizi çaresiz bırakan bazı güç durumlarda vaziyetimizi anlatabilecek tek deyim çıkmaz sokak ifadesidir. Herkes ister ki  işimiz rast gitsin, yolumuz düzlük olsun, çıkmaz ve sonu olmayan yollarda kaybolmayalım ama hayat insana öyle şeyler yaşatır ki işte o sıkıntılı anlarda nereye gideceğinizi bilemezsiniz, bu sorunun üstesinden gelmek için bir çıkış yolu ararsınız. Halbuki bütün yollar kapalı vaziyettedir. Ne yana gitseniz bir çıkış, bir çare görünmemektedir. Maalesef ki hayat insanlar için çıkmaz sokaklarla dolu zorlu ve yorucu bir yolculuktan ibarettir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski