Çalışmak Hayat, Düşünmek Işıktır Kompozisyon

Bu bölümdeki metnin içeriğini inceleyerek çalışmak hayat, düşünmek ışıktır ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca görüş alabilirsiniz.

Hayat dediğimiz olgu çalışarak anlam kazanır. Yani işin içinde çalışmak varsa hayat o zaman güzel bir hale gelir. Çalışmadan yaşamaya ise hayat denmez. Çünkü hayatın odağında yaşamımızı devam ettirme gerekliliği vardır Bunun için d çalışmak ön koşuldur. Çalışmadan yaşayan bir insan alın terinin tadını, emeğin karşılığını hak etmiyor demektir. Zaten çalışmayan birisi için hayat son derece anlamsız bir hale bürünür.

Düşünme becerimiz yolumuzu aydınlatan bir ışıktır. Düşünmeyi önemsemek işte bu nedenle çok kıymetlidir. Her zaman düşünen bir birey olmak zorundayız. Hayatta karşılaştığımız her şey için, yapmak istediğimiz işler için düşünmek büyük bir avantaj sağlar. Düşünen insan çalışmaya mecbur olduğunu bilir. Buna göre hayatını düzenler. Dolayısıyla çalışmak hayatın anlam kazanmasını sağlayan bir şeydir. Bir de aklını çalıştıran insan düşünerek davrandığı için bu ışık sayesinde önünü daha iyi görebilir. Düşünmeden yaşamaya çalışmak ise karanlıkta yol almak isteyen bir yaya gibidir. Yani düşüncesiz yaşam, yanımıza el feneri almadan yola çıkmak gibidir. Buradan hareketle düşüncesizlik karanlıkta yaşmak veya gözlerimiz olmasına rağmen yolumuzu görememek şeklinde tarif edilebilir. Böyle bir durumda adeta kör bir insan gibi yaşıyoruz desek yanlış olmaz.

Sonuç itibariyle akıllı bir insan olmak adına her zaman düşünerek hareket etmeyi yaşam felsefesi edinmeliyiz. Düşünen insan aklını kullanmayı bilen kişidir. Boş durarak bir hayatın yaşanmayacağını da bu sayede düşünerek çalışmanın ne kadar gerekli olduğunu fark eder. Anlayacağınız bu hayatta en büyük artımız düşünmeyi öğrenmek ve çalışmaya önem vermektir. Her ikisi de  insan hayatını çok daha iyi yerlere getiren vazgeçilmez unsurlardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski