Çalışkan olmak konulu açıklayıcı anlatım biçimini kullanacağınız bir metin yazınız.

Bu bölümdeki metni inceleyerek çalışkan olmak konulu, açıklayıcı anlatım biçimini kullanacağınız bir metin yazınız etkinliği için fikir alabilirsiniz.

Çalışkan olmak, açıklayıcı olarak ifade etmek gerekirse sürekli çalışmak, hep işiyle meşgul olmak, işini sonuca ulaştırmak için sürekli bir çaba içinde olmaktır. Çalışkanların boş geçireceği zaman yoktur. Onlar her daim sorumluluk hissettikleri işlerinde ilerleme sağlamak için ona yönelik ellerinden geleni yaparlar.

Olayı öğrenci açısından bakarak açıklamak istersek çalışkan bir öğrenci aldığı dersleri ayırt etmeden hepsini dikkatle dinler. Öğrenmeye hep açık vaziyette olarak dikkatini derslerine verir. Ödev, konu tekrarı, soru çözme okuma çalışmaları yapma gibi üzerine düşen her şeyi büyük bir istekle yerine getirir. Çalışkanlıktan uzak olanlar ise hiçbir şeyi önemsemez. Derslerde başarılı olmakmış, sınavlardan yüksek puan almakmış bu tür konuları umursamazlar. Tembelce yaşamaya alışmış kişilerde öne çıkan gözle görülür bir üşengeçlik hali söz konusudur. Zamanı dolu dolun geçirmek çalışkanlara has bir özelliktir.

Mesela bazı kişiler çalıştığı işte üstünkörü hareket ederler. Çok da özenmeden baştan savam çalışır görünürler. Oysa bu şekilde işini savsaklayarak çalışma biçimi, çalışkan olmanın doğasına aykırıdır. Çalışkanlık, titizlik, öz veri, özenli olma, işinin hakkını verme gibi güzel şeyleri gerektirir. İşini iyi ve özenle yapan biri de çalışmaktan kaçmadığı, işine gereken önemi verdiği için istediğini elde eder. Dolayısıyla işimizi layıkıyla yaptığımızda beklediğimiz güzel sonuçlara ulaşırız.

Kısacası çalışkan olmak, ne iş yapılırsa yapılsın o işin hakkını vererek çalışmak demektir. Baktığımız zaman her alanda bir iş gücüne ihtiyaç olduğunu görüyoruz. İnsanlar daha iyi koşullarda yaşamak için, kazanç sağlamak, evini geçindirmek, istediği bölümlerin puanını alıp, o bölümde okumak için, emeğinin karşılığını almak ve çalışmasının sonucunda istediği verimi almak için sürekli işiyle ilgilenir. Eğitim, sanayi, ticaret, tarım, spor gibi aklınıza gelebilecek her alanda daha ileriye gitmek ve bir şeyler kazanmak için çalışmak her zaman gereklidir. Bu nedenle biz de işimiz her neyse o konuda elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski