Budur Benim Hayatta Beğendiğim Meslek, Sözün Odun Gibi Olsun Doğrun Tek Bilgilendirici Metin

Bu bölümdeki metni inceleyip budur benim hayatta beğendiğim meslek, sözün odun gibi olsun doğrun tek (M. Âkif ERSOY) sözü ile ilgili bilgilendirici metin konusunda kısaca fikir edinebilirsiniz.

İnsan Mehmet Akif'in dediği gibi dosdoğru olmalıdır. Başka bir deyişle doğruluğu hayatında meslek edinmelidir. Sözün odun gibi olması gerçeği doğru bir şekilde ifade etmektir. Yani içine yalan karışmış, bilgi kirliliğine yol açan asılsız sözlerden uzak durmalıyız. Ne söylersek doğruyu söylemeliyiz.

Karakterimiz her an doğruluk üzerine olmalıdır. Hani çalışmak, gelir elde etmek için beğendiğimiz meslek dallarına yönleri, kendimizi o konuda geliştiririz ya, işte yaşam felsefesi olarak da doğruluğu meslek edinerek bu anlamda iyi bir kişiliğe sahip olmalıyız. Yalana bulaşmış kişilere karşı güvenimiz bir daha düzelmeyecek şekilde kırılır. Eğer biz yalancının biriysek başkalarını o an için kandırabiliriz ama bu işin sonunda dolap çevirdiğimiz açığa çıkınca başka insanların bize güven duyması kesin bir şekilde sona erer.

Sürekli yalan konuşan, bir dediği bir dediğini tutmayan insanlara güven olmadığını hepimizi biliriz. O kişiler doğruyu bile söylese onlara inanmak bizim için çok gelir. Dolayısıyla konuşmasıyla, yaşantısıyla doğru olan biri kendisinden emin olunan ve sözüne itimat edilen biri olarak ayrı bir saygınlık ve güven kazanır. Biz de tam olarak dosdoğru bir insan olabilirsek toplumsal ilişkilerde bunun faydasını görürüz.

Sonuç itibariyle meslek insanın bir konuda uzmanlaştığı, çalıştığı ve ona getirisi olan bir iştir. İnsana çok daha fazla getirisi olan da doğru sözlü olmaktır. Lafı eveleyip gevelemeden, bir odun gibi dümdüz gerçeği söylemektir. Kıvırmadan, yalan yanlış sözlerle karşıdaki kişinin zihnini bulandırmadan doğru neyse onu olduğu gibi söylemektir. İnsanların karakterine yakışan en güzel meslek de açık sözlü olmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski