Bir iyilik yaptığınızda ya da size bir iyilik yapıldığında neler hissediyorsunuz?

Bu bölümdeki metni incelerken bir iyilik yaptığınızda ya da size bir iyilik yapıldığında neler hissediyorsunuz sorusu hakkında kısaca fikir edinebilirsiniz.

Bir iyilik yaptığımda içimde olumlu anlamda çok farklı ve çok güzel bir duygu hissediyorum. Nasıl tarif edilir bilemiyorum ama mutluluk, huzur gibi çok güzle bir şey yüreğimi kaplıyor: O zaman yaşamak daha güzel ve anlamlı geliyor bana. Dünyanın iyilik yaparak daha güzel ve yaşanılası bir yer olduğu fikri aklıma geliyor.

Siz de bilirsiniz ki kim olursa olsun birine iyilik yapan biri iç dünyasında mutluluğa benzer eşsiz bir duygu yaşar. Bu duygu o kadar yoğundur ki insanın huzur ve mutluluk hissettiği gözlerine yansır. Göz bebekleri iyilik edince daha bir canlı şekilde parlar. Yaşamak o zaman insanlara daha çok keyif verir. Bir yaşlının eşyasını taşımak, yaralı bir hayvana merhametle yaklaşmak ve onun tedavisini sağlamak, işsiz birine iş bulmak, aç kalan birini doyurmak, yoksullara yardım etmek, hasta ziyaretine gitmek gibi iyilikler aklıma geliyor. Bu iyilikleri yapan biri olsam çok mutlu olurdum herhalde. Çünkü insan iyilik yaptığında hayatın anlamına, güzelliğinin tadına varıyor. Böyle kuş gibi, hafif ve özgür hissediyor. İçinde büyük bir rahatlık kendini belli ediyor.

Bana bir iyilik yapıldığında o kişilere karşı büyük bir minnet duyuyorum, Sanki ne yapsam onların hakkını ödeyemeyecekmişim gibi düşünüyorum. Karşılarında boynu bükük ve borçlu biri gibi kalıyorum. Hemen onların bu iyiliğine karşın onları hoşnut edecek güzel bir davranışta bulunmak istiyorum. Ben hiçbir zaman büyüklenen biri olmak isteniyorum. Hani bazıları böbürlenir, bana kimse yardım eli uzatmasın diye düşünür ama ben öyle değilim. Herkes gibi ben  de zor durumlara düşebilirim. Bana da iyilik yapılması gerekebilir. Böyle zamanlarda kayıtsız kalmayıp bana iyilik yapıldığında dünyada hala insanlık varmış, iyi insanlar varmış diye düşünürüm. Bana iyilik yapanlara da layık olmak, onların bu güzel davranışının hakkını vermek için de elimden geleni yapmayı isterim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski