Başarı kelimesinin sizde çağrıştırdıklarını aşağıdaki noktalı alanlara yazınız. Yazdığınız kelimeleri kullanarak bir konuşma yapınız.

Bu bölümde fikir edineceğiniz metin içeriği: Başarı kelimesinin sizde çağrıştırdıklarını aşağıdaki noktalı alanlara yazınız. Yazdığınız kelimeleri kullanarak bir konuşma yapınız.

Merhaba arkadaşlar, bugün size başarı konusunda kendimce bir şeyler anlatacağım. Başarı dendiğinde benim aklıma inanmak, öz güven, sıkı bir çalışma, hayallerinin peşinden gitme, emeğini esirgememe gibi kavramlar geliyor. Şimdi bu konular üzerinden konuşmamı devam ettireceğim.

Başarı yakalamak bildiğiniz gibi insanı mutlu eden bir durumdur. Öyle ki bir şeyler başardığımızda büyük bir sevinç duyarız, buna bağlı olarak ayaklarımız yerden kesilir adeta. Fakat öncelikle başarılı olacağımıza inanarak işe başlamak gerekiyor. İnanırsak başarı için büyük bir adım atmış oluruz. Bununla birlikte kendimize güvenmek anlamına gelen öz güven konusunu da dikkate almalıyız.

Kendine güvenen, neler yapabileceğini daha iyi belirleyebilir. Öz güveni yüksek olan biri başarı adına kararlı olacaktır. Hiçbir aksilik onu yolundan döndüremez diye düşünüyorum. Bu düşünceyle yola çıkan sıkı bir çalışmayla başarıya her geçen dakika daha çok yaklaşacaktır. Sıkı çalışma derken kafamızı işten hiç kaldırmamak olarak düşünmeyin. Elbette yorulunca dinleneceğiz, kendimize zaman ayıracağız, arada mola vereceğiz fakat bu çalışmamızı sürekli hale getireceğiz. Gereken ne varsa onları özen göstererek, iyi bir şekilde çalışarak yerine getirmeliyiz. Sonunda yüzümüzü güldürecek başatı olduğunu düşünerek umudumuzu, moralimizi yüksek tutmalıyız.

Başarılı olmak her insanın gerçekleşmesini en çok istediği anlamlı bir hayaldir. Bu hayalimizden vazgeçmeden, dikkatimizi ona vermeli, çalışmalarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Bu süreçte bazen istenmeyen durumlar yaşanabilir. Yani çalışmamızı olumsuz etkileyen olaylar çıkabilir. Moralimiz bozulabilir, terslikler yaşanabilir ama biz başarılı olma hayalimizi aklımızdan çıkarmadığımızda işimizi daha iyi yaparız.

Son olarak başarının altın kuralı emektir. İşin içinde özveri ve emek varsa bu çalışma mutlu sonla biter. Diğer bir deyişle emeğini esirgemeyen kişi, sonunda istediği başarıyı yakalar. Benim diyeceklerim bu kadardı. Dinlediğiniz için saygılar sunar, teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski