Azim ve başarı arasında nasıl bir ilişki vardır? Tartışınız.

Bu bölümdeki metnin içeriğini incelediğinizde azim ve başarı arasında nasıl bir ilişki vardır, tartışınız konusunda görüş almış olacaksınız.

Her insanın nihai amacı başarıdır. Başarıyı getiren faktörler arasında da başı azim çekiyor. Azim demek, her türlü güçlüğe rağmen içimizdeki çalışma hevesini diri tutmak demektir. Çalışma isteği her türlü olumsuzluğa rağmen diri kalan bir insan da hiçbir zaman yılgınlık göstermez.

Umut ederek sürekli başaracağına inanır. Yani başarmayı ne olursa olsun kafasına koymuştur. Bu azmiyle de her zaman çalışma içinde olacaktır. Böylelikle azinli olan birinin hedeflediği başarıya mutlaka ulaşacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bir insanda azim denen güçlü çaba gösterme isteği olmadığında orada gerçek bir başarıdan söz edilemez. Çünkü azimli olmayan için başarılı olma gibi bir hedef söz konusu değildir. Bu anlayışa sahip olan biri çalışmaya gerek duymadığı gibi başarıyı da önemsemez.

Azim, insanı çalışmaya yönelten itici bir güç gibi tarif edilebilir. Hepimizin bu anlamda birtakım hedefleri var. Öğrenci olduğumuz için de daima çalışmak mecburiyetindeyiz. Daha iyi puanlar almak, daha iyi not ortalaması yakalamak, daha güzel okullarda okumak, istediğimiz bölümü kazanmak, son olarak da hayal ettiğimiz mesleği elimize almak gibi birçok hedef sayabiliriz. Bunlara ulaştığımızda bir şeyleri başarmış oluyoruz. Bu başarılara ulaşılan süreçte ise en büyük gücümüz azimli olmaktır.

Kısacası azimle başarı birbirinden ayrı düşünülemez. Azmin olduğu bir yerde başarı da vardır. Başarısızlıkla biten işlerde ise azmin eksikliği göze çarpar. Dolayısıyla bir başarı elde etmek için çalışırken azimli bir halimiz olması büyük öneme sahiptir. Azmeden bir insan eninde sonunda başarının verdiği mutluluğu yakalayacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski