Aydınlık, bayrak, eğitim, özgürlük, ufuk kelimelerini kullanarak bayrak sevgisi ile ilgili bir konuşma yapınız.

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada aydınlık, bayrak, eğitim, özgürlük, ufuk kelimelerini kullanarak bayrak sevgisi ile ilgili bir konuşma yapacak şekilde kısaca fikir edineceksiniz. Bu kelimeleri anlamlarına uygun şekilde kullanarak bayrak sevgisiyle ilgili bir konuşma yapınız.

Bayrak aydınlık geleceğimizin teminatı olan ve milletimize özgürlük ve güvence veren en kutsal değerlerimizden biridir. O bizim ufkumuzu açan, özgürlük duygumuzun en somut ifadesidir. Bizler Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık seviyesine yükselmek için eğitimi önemsemeliyiz. Çünkü eğitim bireyden topluma ufuk açan uzun soluklu bir gelişim sürecidir. Vatanımızı geliştirmek ve daha ileriye taşımak için, aydınlık yarınlara yorulmadan ilerlemek için eğitimli olmalıyız.

Ufuk dediğimiz kavram geniş bir görüş açısına shaip olmak demektir. İnsan okuyup, araştırıp kendini geliştirdikçe ufku genişler. Böylelikle aydınlık bir kişiliğe bürünmüş olur. Aydın insanlar ise özgürlüğü temsil eden bayrağına daha çok sahip çıkar. Bayrağın bir millet için ne kadar büyük bir anlam ifade ettiğini, vazgeçilmez bir öneme shaip olduğunu bilir. Bu yüzden bizler bayrağımızı kutsal bilip, onun milletimizin özgürlüğünün ifadesi olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadan, daha aydınlık yarınlara ulaşmak için çok çalışmalıyız.

Sonuç olarak dünya düzeninde ülkelerin adını duyması, sözünü dinlettirmesi için gelişmiş ülke konuma gelmesi çok önemlidir. Bunun için eğitimi önemseyen toplum olmak zorundayız. Araştırıp düşünen, sorgulayan, merak eden, yeniliklere açık olan, eğitim seviyesi yüksek bir millet olmalıyız. İşte o zaman bayrağımızı uluslar arası düzeyde çok daha saygın ve tanınır bir hale gelecektir. İşte bunun adı aydınlık Türkiye'dir. Ufku gelişen, aydın insanlar özgürlük bilinciyle eğitimi önemser ve bayrağına gereken değeri en güzel şekilde verir. Bayrak sevgisi ülkesine, milletine, faydalı olmak isteyen insanlar yetişmesini sağlar. Arkadaşlar diyeceklerim bu kadardı, dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski