Anadolu Sevgisi şiirinin sizde uyandırdığı duyguları söyleyiniz.

Bu bölümde ele aldığımız içeriğin sorusu: Anadolu Sevgisi şiirinin sizde uyandırdığı duyguları söyleyiniz.

Anadolu Sevgisi şiiri bende şairin memleketine büyük bir hayranlık duyarak memleketin her yerinin kimselerin bilmediği güzellikleri olduğu duygusunu uyandırıyor. Memleketimizin her bir köşesi adeta cennetten bir parçadır. Şair sen bilmezsin derken hele bir zamanı gelsin de gör diyerek her yöremizin eşsiz güzelliklere shaip olduğunu hayranlıkla anlatır. Onun bu hayranlık uyandıracak şekilde, memleketimi çok güzel tarif etmesi içimizde merak ve beğeni duygularını açığa çıkarıyor.

Ben Anadolu Sevgisi şiirini dinlerken aslında memleketimizin ne kadar güzle olduğunu, sevilmeye layık bir yer olduğu izlenimine kapılıyorum. İçimde aslında memleketimize büyük bir haksızlık ettiğimiz düşüncesi oluşuyor. Biz bu topraklarda yaşamımızı sürdürürken memleketin kıymetini aslında çok da bilmiyoruz gibi geliyor bana. Bu şiir memlekete olan sevgimi daha bir artırmakla kalmadı, onun hiçbir yerde olmayan, farkına varamadığımız bir sürü güzelliği olduğunu anladım. Yani bu şiir içimde, Anadolu'muza karşı, ilgi, merak, sevgi, kıymet bilme, hayranlık gibi güzle duyguları uyandırıyor.

Sonuç olarak memleket sevgisinin ne demek olduğunu hissetmek isteyen biri Anadolu Sevgisi şirini açıp okusun isterim. Her dizesi bir başka güzelliğe dikkat çekerek, vatanımızın doğal güzellikleri, Anadolu'nun eşsiz coğrafyası en güzel ifadelerle Anadolu Sevgisi şiirinde anlam bulmaktadır. Dağlarımızın heybeti, yaylaların neşeli havası, ovaların harika manzaraları, mavi suların eşsiz görüntüsü, köylerimizin toprak kokan havası, halkımızın sevgisi, samimiyeti, doğallığı, gönüllerimizin zengin oluşu Anadolu Sevgisi şiirinde dikkat çekici bir şekilde aktarılarak biz okuyucularda Anadolu'ya karşı büyük bir beğeni oluşmasını sağlıyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski