Bu bölümde ele aldığımız örnek hikayenin sorusu: Anadolu, sevgi, kültür, misafir, gelenek sözcüklerine de yer verdiğiniz hikâye edici bir metin yazınız. Yazınızda yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş sözcükler kullanmamaya dikkat ediniz. Metninize uygun bir başlık bulunuz. Başlık olarak Sevgi Köprüsü diyebiliriz.
Bir kasım akşamı hiç tanımadığı insanların içinde yabancı bir misafir olarak karışık duygular içindeydi. Bu zamana kadar böyle geleneklerine bağlı bir yerde ilk kez misafir olmanın heyecanını yaşıyordu. İbrahim Bey, daha yeni göreve başlamıştı bu köyde. Yöre insanı misafirperver ve sıcakkanlı oluşuyla onun gönlünde ilk izlenim olarak önemli bir yer edinmişti. Herkes ona yabancılık çekmesin diye çok iyi davranıyordu.
İnsanların sevgi dolu tavrı daha önce çok sık duyduğu Anadolu insanı, samimi, candan ve sevgi doludur ifadesini doğruluyordu. Burada sağlık ocağında aile hekimi olarak görev yapacaktı. Kendisini arayan annesine bu köyün insanlarının çok sıcakkanlı oluşundan bahsederdi. İbrahim Bey zaman geçtikçe buraya iyice alıştı. Artık bu köyün insanı gibi olmuştu. Sağ olsunlar onun buraya alışmasında köylülerin iyi kalpli ve sevgi dolu davranışları etkili olmuştu. Her ne kadar aile hekimi olsa tarih ve kültür konularına ilgisi olan İbrahim Bey akşamları internetten Anadolu kültürü üzerine çeşitli araştırmalar yapıyor, bu konuda yazılan makaleleri inceliyordu. Anadolu insanının misafirperverliği, gelenekçi oluşu ve sevgi dolu kalbi her yerde karşısına çıkıyordu. Günler geçtikçe köy insanına sağlık alanında çok faydası oldu. Her geçen gün kendini geliştiriyor, köylüleri sağlığına dikkat etmeleri konusunda bilinçlendiriyordu.
Bir yıl burada çalıştıktan sonra tayin dönemi geldi. İbrahim Bey için çok zor olsa da tayin isteyip kendi memleketine gidecekti. Köylüler onun gidecek oluşuna çok üzüldü. İşte insan bir yerde uzun süre kalınca oraya alışıyor, sanki oralı oluyordu ama artık gitme zamanı gelmişti. Birkaç gün sonra tayinler açıklandı. İbrahim Bey heyecanla sonuçlara baktı. Bir de gördü ki memleketi Tekirdağ'a tayini çıkmış. Hemen annesini arayıp bu güzel haberi verdi. Artık bundan sonra görevini memleketinde yapacaktı. Bu köy onun kalbinde hep kalacak, bura gördüğü misafir ağırlama kültürünü gittiği yerde herkese anlatacaktı. Ertesi gün köylülerle hüzünlü bir vedalaşmanın ardından otobüse binip yola koyuldu.