Adsız Çeşme adlı şiirde ele alınan duygu, düşünce, hayal ya da olayları geliştirip yaratıcılığınızı kullanarak defterinize bir hikâye yazınız.

Bu bölümde fikir alacağınız hikaye etkinliği: “Adsız Çeşme” adlı şiirde ele alınan duygu, düşünce, hayal ya da olayları geliştirip yaratıcılığınızı kullanarak defterinize bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun bir başlık belirlemeyi unutmayınız.

Bir yaz günü kardeşimle babama yemek götürmek için evden çıktık. Babam tarlada sıcağın altında çalışıyordu. Biz köyde yaşadığımız için çiftçilik yapan insanlardık. Bu yüzden güz gelince tarlamıza tohum eker, yaz aylarının sonuna doğru ekinleri hasat ederdik. Babam da olgunlaşan buğdayları biçtirmek için biçerdöver çağırmıştı. Onlar tarlada olunca ev uzak olduğu için yemeği evden götürmemiz gerekiyordu.

Annemin yaptığı birkaç çeşit lezzetli yemeği kardeşimle alıp yürüyerek tarlaya götürdük. Babam da oraya vardığımızda ateş yakıp çap demledi. Biçerci adamla birlikte onlar yemeğini yedi. Biz de bir şeyler atıştırdık. Sonrasında çaylar da içildi. Biz artık yemek kaplarını alıp ev dönmek için yola çıktık. Hava da öyle sıcaktı ki sanki başımıza gökten ateş yağıyor gibiydi. Şöyle soğuk bir su olsa ne güzel ferahlardık diye düşündük. Sıcağın altında arazide eve doğru yürürken karşımıza bir çeşme çıktı. O anda çok sevindik. Kardeşim elindeki kapları bırakarak çeşmeye koştu. Hemen kana kana su içti. Ardından ben de avuç avuç su içtim. Bu çeşmeyi bir insan yaptırmıştı ama üzerindeki harfleri okuyamadık. Çok zaman geçmiş ve bakımsız kalmış olduğu için çeşmeyi yaptıranın adı okunmuyordu. Ben de kardeşime, bu çeşmenin adı adsız çeşme olsun dedim. O anda ikimiz de güldük.

Kardeşime bu çeşmeyi yaptıranların aslında hiç tanımadığı inanlara iyilik etmiş olduğunu anlattım. Düşünsenize, yıllar önce hayır amaçlı yapılmış bir çeşme karşınıza çıkıyor. Sıcaktan bunalmış halinize içtiğiniz su ilaç gibi geliyor. İşte bu karşılıksız iyilik yapmaktan başka bir şey değildir. Bunları kardeşime anlatarak ferahlamış bir şekilde eve döndük.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski