Sınırlarını zorlamak deyiminin size çağrıştırdığı duygu ve düşünceleri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Bu bölümdeki metnin içeriğini inceleyip sınırlarını zorlamak deyiminin size çağrıştırdığı duygu ve düşünceleri arkadaşlarınızla paylaşınız konusunda fikir alabilirsiniz.

Olumlu bir iş yapma konusunda en üstün gayreti gösterip olabildiğinden daha iyi bir iş çıkarma şeklinde çabanın büyüklüğünü ifade etme olayı sınırları zorlamak deyimiyle karşılık bulur. Örneğin sene sonunda katılacağı bir sınavda yeteri kadar puan almak isteyen biri belli bir program hazırlar. Planlı ve düzenli bir şekilde çalışmalarına devam eder. Normal olan saati geldiğinde çalışma masasına oturur, uykusu gelince vaktinde yatar. Ancak sınırları zorlayan biri daha .ok şey öğrenmek için gerekirse daha çok soru çözer, tekrar yapar, uykusundan feragat eder.

Sınırları zorlayan biri yapabileceğinden daha büyük işler yapar. Kendini tamamen başarılı olmak konusunda yoğunlaştırır. Gücünü, enerjisini fazlasıyla işine vererek kimsenin beklemediği, sürpriz olarak nitelendireceğimiz büyük başarılar ortaya koyabilir. Elbette hepimizin kendimize göre belirli yetenekleri var. Herkes neler yapabileceğinin farkındadır. Ama azimli düşünen biri daha çok çalışarak yapabileceğinden fazlası için uğraşır. Hedeflediğinin üzerine çıkar.

Mesela yapmak istediğimiz bir hedefimiz var. Bunun için gereğinden fazla bir çalışma ortaya koyarsak, o başarıdan daha fazlasına ulaşma gayreti gösterirsek bu anlamda sınırları zorlamış oluruz. Bu da bize daha iyi ve başarılı sonuçlar doğuracaktır.

Herkesin bir işi başarma konusunda belli bir kapasitesi vardır. Bunun üstüne çıkanları dur durak demeden, yorulmak nedir bilmeden çok çalışan yani sınırları zorlayan kişilerdir. Sınırları zorlayacak biçimde daha çok çalıştığımızda kendimizi aşar, bizden beklenenden daha fazlasını hak etmiş oluruz. Aslında böyle çok çalışanların önüne daha büyük fırsatlar çıkar. Çünkü o kişiler elinden gelenin fazlasını yapan, kazanabileceği başarıdan daha öteye geçen, üst düzey performansıyla her şeyin en iyisine layık olan kişilerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski