Sevdiğiniz bir hayvanı kişileştirerek aşağıya onun duygularını anlatan, hikâye edici bir metin yazınız.

Bu bölümdeki örnek hikayenin sorusu: Sevdiğiniz bir hayvanı kişileştirerek aşağıya onun duygularını anlatan, hikâye edici bir metin yazınız. Metninizi yazarken yazım ve noktalama kurallarına uymayı unutmayınız. Metninize uygun bir başlık yazınız. Başlık olarak "Kümesin Direği" diyebiliriz.

Bugün kalktığımda her zamankinden farklı bir hava gördüm kümeste. Annem beni kümese yumurta almaya yollar her sabah. Ben de tavukları ve biricik horozumu çok sevdiğim için bu görevi büyük bir heyecanla yerine getiririm. Toplamda on beş tane tavuğumuz ve bir de horozumuz var. Ben en çok horozu seviyorum. Onun kümesteki bütün tavukları bir babanın evini koruması gibi korumasında hayranım.

Bu sabah kümese gittiğimde horozumu biraz üzgün gördüm. Acaba ne derdi var diye düşündüm. Yumurta almak için çabalarken kümesin arka tarafında tavuğun biri ölmüştü. O zaman anladım ki bu babacan horoz tavuğun ölümünden etkilenmiş ve ona üzülmüş. Önceki, günlerde bütün tavukları bahçeye çıkarır, güneşli havalarda yemyeşil çimenlerde gezmelerini keyifle izlerdim. Horozum da onların etrafında sanki nöbet tutan asker gibi çevreyi kontrol ederdi. Bu çok hoşuma giden bir şeydi. Bir hayvan nasıl olur da böyle koruyucu görevini titizlikle yerine getiri diye düşünürdüm.

Bazı zamanlar onlar çimenlikte yem yerken, bir kaba su koyar, yanlarına götürürdüm. Horozumu elime alır, severdim. Bana alışık olduğu için yabancılık çekmez, kaçıp gitmezdi. Onunla sohbet eder, dertleşirdim. Adeta arkadaş gibiydik. Fakat onun bugünkü üzgün ruh haline bürünmesi içimi derinden yaraladı. Hemen yumurtaları eve götürdüm. anneme durumu anlattım. Daha sonra ölen tavuğu alıp kümesin arka tarafına gömdüm. Horozumun yanına gelip ona şefkatimi, sevgimi gösterdim. Sonra onu kümese bırakıp eve döndüm. Annem yumurtaları haşlamıştı. Bir güzel karnımı doyurup okulun yolunu tuttum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski