Kalbinde Merhamet Olmayana Cennet Yoktur Kompozisyon

Bu bölümdeki metinden hareketle kalbinde merhamet olmayana cennet yoktur sözü ile ilgili kompozisyon yazabilecek şekilde fikir edineceksiniz.

İnsan kalbi olan bir varlıktır. Bu kalbi güzelleştiren de içindeki merhamettir. Çünkü kalbimizde sevgi, hoşgörü ve merhamet duyguları vardır. Kalbinde merhamet olmayan cennet yoktur sözü merhametin ne kadar önemli olduğunu ifade etmektedir. Gerçekten de öyle merhamet hayatımızda büyük öneme sahiptir. Siz merhamet edin ki size de merhamet edilsin. Bu yüzden merhamete ihtiyacı olan varlıklara karşı her daim merhamet göstermek bütün dünyanın daha da güzelleşmesini sağlayacaktır.

Merhamet ve sevgi birbiriyle ayrılmaz iki duygudur. Sevginin olduğu bir yerde tabii ki merhamet de vardır. Bu yüzden sevgi ile bütün kötülükleri ortadan kaldırmak insan olarak en büyük vazifemiz olmalıdır diye düşünüyorum. Merhamet, sevgi demektir, hoşgörü demektir, şefkat demektir. Yani merhamet bütün güzel duyguların bir arada olması demektir. Bundan dolayıdır ki merhamet duygusu iyileştirici bir özelliğe sahiptir.

Merhamet denilince aklımıza ilk gelen annemizdir. Çünkü annelerimiz tam bir merhamet abidesidir. Onların yüreğinde şefkat ve merhamet duyguları hiç eksik olmaz. İster insanlara bakın, ister hayvanlara bakın annelik merhametli olma adına çok güzel bir vasıftır. Anneler yavrularını sevgiyle, merhametle büyütür ve onları kötü olan şeylerden korumak ister. İşte buradan da merhametin ne kadar önemli bir duygu olduğunu anlayabiliyoruz.

Biz kalbimizdeki merhamet duygusuyla hareket edersek çok iyi bir şey yapmış oluruz. Zira kalbinde merhamet olmayan cennet yüzü göremez. Kısaca söylemek gerekirse kalbimizden merhamet duygusunu hiç eksik etmemeliyiz. Çocuklara, hayvanlara, yaşlılara karşı hep merhametli davranarak iyi birer insan olmaya çalışmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski