Hızlı Sağanak Tez Geçer Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek hızlı sağanak tez geçer atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazarken fikir edinebilirsiniz.

Hızlı sağanak oluşumu itibariyle bir anda oluşan ve süratle gelip ani yağış bırakan ve kısa sürede geçip giden bir yağıştır. Bir anda böyle hızla gelişen olaylar kişiye iyi bir şey kazandırmaz. Ona karşı fazla bir beklenti içine girmemek gerekiyor. O yüzden bir işin güzel bir sonuca ulaşması için zaman içinde ilerlemesi ve olgunlaşması gerekiyor. Hızlı bir şekilde başlayıp biten işlerden olumlu bir sonuç alınamaz. Bunu bilerek yaşamak daha doğru olur.

Durup dururken bir anda beliren, hızlı başlayan işler çabucak biter. Yani hiçbir hazırlık yapılmadan bir hevesle başlanan işlerden ortaya güzel bir sonuç çıkmaz. İnsanın bazen aklına hiç ortada yokken bir şeyler yapma fikri gelir. Bu düşünce saman alevi gibi bir anda parlar. Ama etkisi çok da uzun sürmez. Örneğin sağanak yağışlar da böyledir. Aniden hava kara bulutlarla kaplanır. Etkili ve hızlı bir yağış başlar. Çok geçmeden etkisini yitirir. Hızlı başlayan ve gelişen işler de sağanak gibi kısa sürelidir. Bence bir şey yapmak istiyorsan önceden o konu üzerinde epey düşünmeliyiz. Bu işten verim almak için neler yapılabilir, ne gibi hazırlıklarımız olmalıdır yönünde sağlam adımlar atmalıyız.

Ortada fol yok, yumurta yokken sadece aklımıza esti diye plansız programsız bir işe başlarsak bundan iyi bir netice alamayız. Sonuç olarak işin verimli sonuçlanması iyi bir hazırlık gerektirir. Bunun için belli bir süreç gerekiyor. Yani zamana yayılan ve yapılması gereken bütün hazırlıklar yapıldığı takdirde işlerimizden verim alabiliriz. Gerisi boş kuruntudan ibarettir. Dolayısıyla işimizden verim almak, istediğimiz iyi sonucu almak için her şeyin aşama aşama ilerleyerek gelişmesine önem vermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski