Hayat Geç Kalanları Hiç Affetmez Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada hayat geç kalanları hiç affetmez sözü ile ilgili kompozisyon yazınız için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Hayatta hiçbir şey için geç kalmamak lazımdır. Geç kalınca elimizden kaçırdığımız fırsatların acısı çok büyük olur. Ne yapacaksak zamanında yapmak için gayret etmeliyiz. Şunu unutmamam gerekir ki hiçbir şey ertelemeye gelmez. Çünkü bugün var yarın yokuz. Bir saniye sonra ne yaşayacağımızı bilemiyoruz. Yarına çıkacağımızın garantisi yoktur. Her an her şey olabiliyor. Bu nedenle ne yapmak istiyorsak en kısa zaman içinde bunu gerçekleştirmeliyiz. Hele sonra yaparım deyip işi sonraya bırakırsak çok geç kalırız.

Bilmemiz gereken çok önemli bir hayat dersi var ki o da hayatın geç kalanları hiç affetmeyeceğidir. İleriye dönük aklımızda tasarladığımız planları hayata geçirmek için elimizi çabuk tutmakta fayda var. Ömür kimileri için bir saniye kadar bile kısa olabilir. Bildiğiniz gibi hepimizin bir ecel saati var. Ne zaman bu an gelir bilinmez. O yüzden her anımızı gerçekleştirmek istediğimiz güzel şeyler için değerlendirmek gerekiyor. Üşengeçlik yapıp da planlarımızı ertelersek sonradan çok geç kaldığımızı anladığımızda ah vah ederiz ama bunlar nafile üzüntüler demektir. Örneğin önümüze değerlendirilmesi gereken çok uygun koşullar çıktığında bu anı hiç kaçırmamalıyız. Hayatın her alanında iyi düşünmeli, fırsatları kollamalı ve en doğru yerde geç kalmayacak şekilde harekete geçmeliyiz.

Sonuç olarak yapmak istediği şeylere geç kalanlar bunun bedelini çok acı bir şekilde ödemek zorunda kalır. Geç kalınmış güzel işler, hayatımız hakkındaki önemli kararlar, atmamız gereken adımları vaktinde atmadığımız durumlar bizim için hep bir acı olarak kalır. Çünkü geçen zaman geçmiştir. Fırsat olarak nitelendirebileceğimiz bu önemli dönüm noktaları ömür boyu büyük bir azap çekmemize neden olur. Dolayısıyla hiçbir şey için geç kalmamak adına her adımımızı vaktinde doğru bir biçimde atmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski