Cesaret Bütün Silahlardan Üstündür ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metinden yola çıkarak cesaret, bütün silahlardan üstündür sözü ile ilgili kompozisyon yazınız adına fikir alabilirsiniz.

Güçlü olduğunu sananlar karşı tarafa bu üstünlüklerini göstermek ve onları karşısında çaresiz bırakmak ve istediklerini yaptırmak için birçok farklı silaha sarılırlar. Oysa en üstün silah cesarettir. İnsanın en büyük avantajı cesarete sahip olmasıdır. Kişi bu cesaret ile her anlamda girişimci bir ruha bürünür. Cesareti olmayan biri ise her şeyden korkacağı için bir şey yapamaz. Cesaret insanların bir başkasına üstünlüğünü kanıtlamak için en güçlü silahtır.

Cesaret insanı her zaman için ileriye götürür. İçinde cesaret bulunan insan ilerlemekten, adım atmaktan korkmaz Hata yapmayı göze alır. Silahla düşmana korku salarız, onları yenebiliriz. Ancak cesaretle her şeyin üstesinden geliriz. Bir insan cesur bir kişiliğe sahipse bu dünyadaki en büyük şansı onunla birliktedir. Bir şeyler başarmak için bir adım atmak gerekiyor. İşte bize bu adımı attıran manevi güç cesaretin ta kendisidir. Cesaret olmayınca tek bir hamle birle yapamayız. Bütün koşullar uygun olduğu halde bir tek cesaretimiz yoksa o zaman en baştan kaybetmiş oluruz.

İnsanı hareket geçiren en önemli dürtü olan cesaretin önemi bu kadar büyüktür. Herkesin ileriye dönük gerçekleştirmek istediği bazı amaçları var. Bu amaçlara ulaşmak için yol çıkmalıyız. Yani bir atılım yapmak zorundayız. Bu atılım sadece cesaretle yapılabilir. Siz bir şeye kavuşmak istiyorsunuz, ancak adım atmaya cesaretiniz yoksa o zaman her şey anlamını yitirir. Kısacası eğer bir silah istiyorsak bu içimizdeki cesaretin farkına varmakla uygun olur. Cesaretiniz varsa bu dünyada en büyük güce sahipsiniz demektir. Böylece neye ulaşmak istiyorsanız onu elde edersiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski