Sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönlerini anlatan bir konuşma yapınız.

Konuşma etkinliğinin sorusu: Okuduğunuz haber yazılarından ve araştırmalarınızın sonucundan hareketle sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönlerini anlatan bir konuşma yapınız. Konuşmanız sırasında “ama, fakat, ancak” vb. uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız. (5. Sınıf Türkçe)

Sevgili arkadaşlar, teknoloji ilerledikçe hayatımıza sosyal medya diye bildiğimiz sanal bir alem girdi Bu sanal dünya insanların bir şey paylaşıp bundan beğeni alması ve ekrana aşırı bir bağlılık gibi durumları beraberinde getirdi. Şu bir gerçek ki sosyal medyayı ülkemizde çoğu kişi kullanıyor. Kimisi olan bitenden haberdar olmak için kimisi keyfi olarak, kimisi de arkadaş çevresiyle iletişim amacıyla sosyal medyanın olanaklarından faydalanıyor. Evet, sosyal medya, haberleşme, sevdiklerimizle internet üzerinde görüşme, konuşma, bilgilenme anlamında olumlu yönlere sahiptir. Fakat olumsuz yönleri de az değildir.

Mesela sosyal medyada tanımadığımız kişilerden gelen mesajlar veya zararlı linkler olabiliyor. Onlara tıkladığımız bir anda bilgilerimiz çalınabilir. Bununla birlikte sosyal medyayı aşırı kullanmak sanki hayat sadece oradan ibaretmiş gibi bir düşünceye kapılmamıza neden olur. Bu da bizi gündelik hayatta yapmamız gereken işlerden uzaklaştırır. Yani işlerimizde verim sağlayamayız. Çünkü aklımız hep orada olur. Acaba kim ne paylaştı, kim ne yazdı gibi konular kafamızı karıştıracağı için gerçek hayata odaklanamayız. Bu da psikolojimizi olumsuz etkiler. Aslında sosyal medya zamanımızdan çalan bir hırsızdır. Yanımızdakileri görmemizi, onlarla konuşmamızı engelleyen kötü yönü daha çok olan boş bir uğraştır.

Kısaca söylemek gerekirse bilgiye anında ulaşma, sevdiklerimiz ve tanıdıklarımızla görüşme anlamında olumlu etkiye sahip olan sosyal medya,  teknolojiye bağımlı hale gelme, kişisel bilgilerin çalınma olasılığı, yanlış yönlendirme gibi konularda da olumsuz etkilere yol açmaktadır. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski