Kişi İle Uğraşan Rezil İşi İle Uğraşan Vezir Olur Kompozisyon

Bu bölümdeki metnin içeriğini inceleyerek kişi ile uğraşan rezil işi ile uğraşan vezir olur cümlesi ile ilgili kompozisyon yazımıza göz atabilirsiniz.

İnsan dediğin her şeyden önce işine önem vermeli ve odaklanmalıdır. İşimizle uğraştığımızda eskisinden çok daha iyi yerlere geliriz. İşimiz ilerler, büyük bir mesafe kat ederiz. Böylelikle kendi işimizin patronu oluruz. Kişi ile uğraşmak ise insanı rezil eden bir tutumdur. Başkasıyla uğraşmak, insanları çekip çekiştirmekle elimize bir şey geçmez. Sadece rezil olur çıkarız.

Kişilerle uğraşmak bize hiçbir şey kazandırmaz. Hatta tam tersine itibarımızı zedeler. Başkalarının gözünde küçülmeye kadar gider bu işin sonu. En iyisi işimize bakmak, işimizle ilgilenmektir. İnsan işine önem verirse başkasının ne yaptığını, ne dediğini görmezden gelirse doğru yolda demektir. O zaman kalite anlamında çok fazla yol kat eder.

Eğitim gördüğünüz sınıfta istemediğiniz, size itici gelenler olabilir Ya da çalıştığınız kurumda sevmediğiniz kişiler olabilir. Fakat böyle olması, onlarla uğraşmanızı gerektirmez. Siz önünüze bakın, onlarda uzak durun sadece işinize odaklanın derim. Zaten doğru olan da budur. İşiyle uğraşan merdivenin basamaklarından çıkar gibi adım adım yükselir. Kademe atlar. Sonra geriye dönüp bir bakar ki yükselmiş, toplumda saygın bir yere gelmiştir. O zaman kişilerle uğraşmanın ne kadar gereksiz ve boş bir iş olduğunu anlar.

Sonuç olarak bizim için en önemlisi kendi işimizdir. Sadece ona yönelmek lazımdır. Neler yaparsak işimizde ilerleme sağlayabiliriz konusu biz meşgul etmelidir. Yoksa insanları çekiştirmek, onların arkasından iş çevirmek kendimizi rezil etmekten başka bir işe yaramaz. Dolayısıyla bizi vezir olmayı, itibar kazanmayı seçmeliyiz. Bunun için de işimiz her şeyden öncelikli olmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski