Gençlerini Kitapla Beslemeyen Milletlerin Sonu Acıdır Kompozisyon

Bu bölümdeki metnin içeriğini inceleyerek gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin sonu acıdır sözünü açıklayan kompozisyon yazınız için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Milletin geleceği ve teminatı olan gençler olunca onların çok iyi yetişmesi, eğitimli, kendini geliştirmiş bireyler olması lazımdır. Bunu da kitap gibi sınırsız bir kaynakla yapabilirsiniz. Çünkü kitaplar besleyici bir etkiye sahiptir. Milletin kendi göbeğini kendi kesmesi için, gelişmesi ve atılım yapması için eğitim her anlamda ön plana çıkar. Bu yüzden ufuk açıcı bir şey aranıyorsa bu kesinlikle kitap olmalıdır.

Kitap gençlerin hayatında çok önemli bir değer haline getirilmelidir. Kitabı öyle sadece okuyup kenara atılan bir nesne olarak değil zihnimizin paslarını, kirlerini silip atan, çağdaşlık kazanmamızı sağlayan, eleştirel, yaratıcı düşünme yeteneği kazandıran çok yönlü işlevsel bir araç olarak görmek ve gençlere bu bilinci aşılmak elzemdir. Gençler milletin kilometre taşlarıdır. Onların ülkesine fayda sağlayacak anlamda donanıma shaip olması, düşünen, sorgulayan, araştıran bireyler olarak yetişmesi büyük önem taşımaktadır. Onlara okumayı sevdirmek, kitap okuma kültürü kazandırmak aslında milletin geleceği için yapılan en anlamlı yatırımdır.

Milletin iyi yerlere gelmesi kalkınmayla olur. Kalkınma eğitime yatırımla mümkündür. Eğitimsiz bir toplum cahil kalacağı için hiçbir anlamda gelişemez. Bu nedenle geleceği sağlama almak adına gençlere yatırım yapmakta fayda var. Dolayısıyla gençleri okuyan milletler çağdaşlık ve büyüyen ekonomi, bilim adına diğerlerine oranla bir adım daha öndedir. Ancak kitaplara mesafeli gençlere sahip milletlerin sonu ise hüsrandır. Çünkü kitap aydınlanmak, ufuk açıcı gelişmelere imza atmak demektir. Ona mesafeli davranmak ise insanı karanlığa sürükler.

Sonuç itibariyle kitap okumayı gençlere sevdirmeliyiz. Onlara ilgi alanlarına yönelik kitaplar alınmalı, hediye edilmeli veya bu konuda gençlerle sık sık kitap üzerine söyleşiler yapılmalıdır. Kitabı seven gençler de kendi isteğiyle onu okuyacak, tadına doyamayacaktır. Bu süre zarfında ise farkında olmadan bilgisini, kültürünü, görgüsünü artıracaktır. Böylece donanımlı birer yetişkinler olarak milletine hizmet edeceklerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski