Bu bölümdeki tiyatro metninde kullanılacak kelimeler: Diploma, oyun, imza, damga, iyilik, gerek, müdür, yanlış. Etkinliğin sorusu: Yukarıda kelimelerden üç tanesini seçerek Karagöz ve Hacivat'ın olduğu bir tiyatro metni yazınız.
Hacivat: Karagöz'üm, derste oyun oynamak sence doğru mudur?
Karagöz: Doğru değil lakin bugün bir kaçamak yaptım.
Hacivat: Anladım paşam, buna gerek yok zaten. Sana bir şey anlatayım mı?
Karagöz: Anlat bakalım, ne diyeceksin, meraklandım şimdi.
Hacivat: Dün okul çıkışı müdür beni çağırdı yanına. Derslerimin nasıl odluğunu sordu. Ben de orta düzeyde deyince, masasının üstündeki diplomayı gösteri. Diploma kendisine aitti. başarı notu çok yüksekti. Bana derslerime çalışmam gerektiğini anlattı. Yoksa ileride işsiz kalırsın, rahat edemezsin, dedi. Ben de doğru söylüyorsunuz, artık daha çok çalışacağım diye cevap verdim.
Karagöz: Müdür aslında sana iyilik etmiş. Güzel bir örnek davranışa imza atmış. Biz daha küçüğüz bazı şeyleri şimdiden akıl edemiyoruz ama müdürümüz seni uyararak çalışman gerektiğini hatırlatmakla çok iyi yapmış.
Hacivat: Şimdi düşünüyorum da önceden birçok şeyi yanlış yapmışım. Hiç oralı olmuyordum, dermiş, çalışmakmış umurumda değildi.
Karagöz: Müdürü tebrik etmek lazım. Çok güzle bir olaya damga vurmuş.
Hacivat: Sonra iyi günler hocam diyerek utanmış bir halde odasından çıktım. Eve gidince epey bir düşündüm.
Karagöz: Hacı Cavcav, beni çok şaşırttın. Senin adına sevindim.
Hacivat: Bence sen de kendine bir çekidüzen vermelisin. Evet iyi birisin, kalbin temiz, çoğu şeyi yanlış anlıyorsun ama senin de derslerini önemsemeni isterim.
Karagöz: Hacivat'ım seni merak etme, yanımda sen olduktan sonra ben de artık çalışırım, ikimiz birbirimize destek oldukça sırtımız yere gelmez.
Etiketler
Tiyatro