Bu bölümdeki metinden hareket ederek gençken bilgi ağacını dikmezsek ihtiyarlığımızda gölgesinde barınacak ağacımız olmayacaktır sözü ile ilgili kompozisyon yazarken ilham alabilirsiniz.
Bilgiye önem veren bir insan sürekli okur, yeni şeyler öğrenme peşinde olur. Ancak bu özellik gençlikte yapılırsa daha iyi olur. İnsanın hafızası gençken daha iyi alır her bilgiyi. Öğrendikleri aklında daha iyi kalır. Bilgisini artırdıkça bir insan gelişir, kültürlü, eğitim seviyesi yüksek bir karakter olur.
Bilgi insanı farklı bir noktaya taşır. Çünkü bilgili insan efendi, anlayışlı bir insandır. Düşünmesini bilen, problem çözebilen bir insan haline gelir. Hayatın yükü ve sıkıntıları karşısında akılcı ve mantığa uygun adımlar atmasını bilir. Her şeyden önce bilgili insan düşünmeyi öğrendiği için büyük bir avantaja sahiptir. Bu avantajı kullandıkça hayatı onun adına daha kolay olur. İhtiyarlık ise insanın enerjisinin azaldığı, atık dinleme dönemi diyebileceğimiz yaşlılık yıllarıdır. Yaşlılıkta kişi çalışmaktan çok dinlenmeye daha uygundur. Bu nedenle gençlikte çalışan, okuyan, öğrenen, meslek sahibi olma yolunda bilgisini artıran biri yaşlılığında dinlenmeyi alnının akıyla hak eder.
Sonuç olarak enerjimizin zirvede olduğu, öğrenmeye daha açık olduğumuz, zihnimizi daha iyi çalıştığı, güzümüzün yerinde olduğu gençken elimizde büyük fırsat var demektir. Bu fırsatı en güzel şekilde kullanıp gelecekteki hayatımızda başkasına el açmamak ve rahat edebilmek için sürekli faydalı bilgiler öğrenmeye çalışmalıyız. İşe yarar bilgileri öğrenip bilgi ve becerimizi ilerletmeliyiz. Böylece gençlikteki çalışmanın ihtiyarlık için sağlayacağı rahatlığa ulaşabiliriz.
Etiketler
Kompozisyonlar