Bu bölümdeki metni inceleyip tarihi eserlerimizi korumak konulu bir konuşma yapınız etkinliğiyle ilgili fikir edinebilirsiniz.
Tarihi eserlerimiz bizim yaşayan kültür hazinelerimizdir. Onları korumak boynumuza borçtur. Yapıldıktan bu zamana kadar aradan çok uzun yıllar geçmiş olabilir. Sıcaktan, soğuktan, yağışlardan veya bakımsızlıktan tarihi eserler zarar görmüş olabilir. Bunlara kayıtsız kalamayız. Onarımı yapılması gerekiyorsa onları restorasyonla eski haline getirmeliyiz.
Mesela bazı tarihi eserlerde eski yapılar olması nedeniyle yıpranmalar oluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı gibi kurumlar duvarları çatlayan, yıkılma tehlikesi bulunan bu tarihi yapıları restore ediyor. Asıl amaç onları ayakta tutup korumak ve tarihten gelen bu kıymetli mirasa sahip çıkmaktır.
Tarihi eserleri koruduğumuzda aslında geçmişimize sahip çıktığımızı göstermiş oluyoruz. Milletlerin tarihinde yapılan her eser çok kıymetlidir. Her birey tarihine, kültürüne önem vermelidir. Bu anlamda tarihi eserleri kendi haline bırakıp yıkılmalarına izin vermemeliyiz. Onlarbizim göz bebeğimiz gibidir. Yeni nesillere atalarımızın bıraktığı bu eserlere sahip çıkmayı öğretmeliyiz.
Kısaca toparlayacak olursak milli kültürümüz içinde tarihi eserlerin çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Tarihimizi bilmeli ve ecdadımızın elinde ortaya konmuş geçmişten gelen tarihi eserlerimizi korumayı göz ardı edilmemesi gereken bir görev bilmeliyiz. Müzeler, camiler, konaklar, medreseler gibi birçok tarihi esere sahibiz. Bunların her biri kültürel zenginliğimize katkı sağlıyor. Dolayısıyla tarihi eserlerimiz hepimizin gözünde hak ettiği değeri görmelidir. Onları yok olmakla karşı karşıya bırakmak tarihe nankörlük etmektir. Doğru olan onları yaşatmak ve geleceğe aynı sağlamlıkla taşımaktır. Dinlediğiniz için hepinize müteşekkirim.
Çok sessi olmuş elinize sağlık en kısa zamanda cevap alma dileğiyle
YanıtlaSilevet teşekkürler çk güzel olmuş
YanıtlaSil