Bu bölümdeki yazıyı inceleyerek ağzından çıkanı kulağı duymamak deyimi ile ilgili kompozisyon yazabilirsiniz.
İnsanda bildiğiniz gibi konuşma aracı olarak kullanılan bir dil var. Kimsenin ağzı da torba olmadığı için büzülemiyor. Yani ağzımızdan bazı zamanlarda hoş olmayan, karşı tarafı rencide eden, kötü sözler çıkabiliyor. Bunları söylerken belki sinirden, üzüntüden ne dediğimizi bilemiyoruz ama insanın ne dediğinin farkında olması oldukça önemlidir.
Biz hiç söylenmeyecek sözler söylediğimizde karşımızdaki kişinin belki de can damarına basmış oluruz. O da bize, sen ne diyorsun, sözlerine dikkat et, ağzından çıkanı kulağın duysun diye tepki gösterebilir. Dolayısıyla ne dediğimizi iyi bilmeliyiz. Herhangi bir anlaşmazlığa yol açmamak için ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması gerekiyor. Bu da konuşurken son derece dikkatli olmamız gerektiği anlamına geliyor.
Kısacası sözün nereye gidebileceğini, kimlere kötü anlamda dokunacağını düşünerek konuşmakta fayda var. Çünkü dilden çıkan bazı sözler yaralayıcı, kırıcı, olmadık kötü şeylerin yaşanmasına neden olacak türden olabilir. Bu sözlerimiz ileride bizi zor duruma düşürebilir. Ne dediğimize dikkat edersek, belki de başımıza gelebilecek olumsuzlukları önlemiş oluruz. Daha açık bir ifadeyle konuşurken kimseye zarar vermeyecek, kimseyi incitmeyecek, kimsenin sinirlenmesine yol açmayacak şekilde konuşmalıyız.